Cystitis

Cystitis

Cystitisbehandling tillgänglig online utan läkarutnämning

Cystitis är en vanlig blåsinfektion, som främst påverkar kvinnor. Även om det ofta är kopplat till ökad sexuell aktivitet, finns det flera potentiella orsaker till denna infektion som kan variera med varje individ och återkommande anfall kan vara vanligt. Lyckligtvis är behandlingar för detta tillstånd lättillgängliga beroende på infektionens svårighetsgrad för att lindra obekväma symptom snabbt.

Du kan köpa receptbelagda och kliniskt beprövade cystitisbehandling Trimethoprim från vår webbplats för att effektivt behandla tillståndet, minimera varaktigheten och minska symtomen. Efter att ha slutfört ett konfidentiellt konsult på nätet, kommer vår läkare att granska din information och ge recept. Detta skickas sedan till vårt apotek där din medicinering kommer att dispenseras gratis nästa dag leverans på alla beställningar som gjorts före 16.30.

Vad är cystitis?

Cystitis är en vanlig blåsinfektion som nästan alla brittiska kvinnor kommer att uppleva någon gång i sina liv. Även om återkommande anfall är vanliga är cystitis en ofarlig infektion för de flesta, men symtomen kan vara obekväma så att de flesta kvinnor söker behandling för att lindra obehag och förkorta varaktigheten av tillståndet. Detta kan vara i form av receptfria tabletter eller påsar eller bevisad effektiv receptbelagd medicinering.

Cystitis symptom, och själva infektionen, är också mer benägna att förekomma hos kvinnor som är gravida, alltmer sexuellt aktiva eller som bara har gått över klimakteriet. Infektionen är normalt mild och medan smärtstillande medel ofta används för att minska symtomen kan antibiotika också ordineras om infektionen är mild till svår. Även om små anfall kan avta lätt med hjälp av smärtstillande medel och massor av vätskor, söker många kvinnor behandling för att begränsa tiden och symtomen samt förhindra att infektionen blir ännu sämre.

Även om cystit påverkar ett känsligt och privat område – och kan sällan uppmanas av en sexuellt överförd infektion – är tillståndet inte orsakat som en STI.

Bakteriell cystit och interstitiell cystit

För de flesta kommer intestinala bakterier att orsaka en bota av blåsor. Det är vanligare hos kvinnor eftersom urinröret – röret som utvisar urin från kroppen – är kortare än det som finns hos män och därför kan bakterier lättare smitta blåsan. Det är fortfarande möjligt att män upplever cystitis. I dessa omständigheter uppmuntras män att besöka doktorn eftersom det anses ovanligt. Interstitiell cystit är orsakad av inflammation, inte bakteriell och är ganska ovanlig.

Vad orsakar cystitis?

Den första orsaken till blåsan är att blåsan blir infekterad. Varför blåsan har blivit infekterad kan vara resultatet av ett eller flera faktorer. Sexuell aktivitet är den främsta orsaken till cystit eftersom det kan vara lätt för bakterier att överföra och infektera fel område. Sexrelaterad cystitis benämns ofta “smekmånblåsning”. Förutom sex har följande varit kända för att orsaka blåsor:

 • Personlig hygien
 • Stramt syntetiskt underkläder
 • Diabetes
 • Fullblås
 • Graviditet och efterbrott
 • Sexuellt överförbara infektioner STI (ovanligt)
 • Vissa parasiter (ovanligt)
 • Kvinnor som har katetrar kan också ha ökad känslighet

För interstitiell cystit är vissa orsaker viss medicinering, tvål och doftprodukter, diabetes, strålbehandling och ett autoimmunsystem.

Cystitis symptom

Symtom på blåsan kan sträcka sig i svårighetsgrad för ett antal kvinnor, och varje bout kan också förändras beroende på orsaken som nämnts ovan. När du en gång har blivit cystit, blir det lättare att skilja signalerna och ta emot behandlingen så snart som möjligt innan de eskalerar:

 • Burning eller stinging vid urinering
 • Be om att urinera
 • Blod i urinen
 • Buksmärta</​​li>
 • Vanliga kyla symptom; Värk och illamående

Cystitis kan vara obehagligt, men det finns många metoder som arbetar för att bota blåsinfektion helt. Detta inkluderar enkla smärtstillande medel, receptbelagda läkemedel och receptfria kapslar. Att dricka mycket vätskor och vila är också viktigt.

Hur man förhindrar cystitis

Förebyggande av infektionen kan vara relativt lätt, speciellt när du identifierar grundorsakerna om du är benägen att återkommande utbrott, och består till stor del av att öva bra hygien.

  • Dricker mycket vatten
  • Urinering så snart som möjligt efter sexuell aktivitet
  • Undvik grov samlag
  • Sluta röka
  • Tvätta med rent vatten
  • Undvik doftande tvål och parfymer
  • Byt preventivmedel om du använder ett membran
  • Bär bekväm bomullsunderkläder

 

Dessa alternativ hjälper till att begränsa den stora mängden bakterier som skulle ha ackumulerats i urinröret, oavsett om det är under kön eller genom normala dagliga aktiviteter. Om du lider av flera infektioner eller har större risk att få infektion, rekommenderas att du urinerar minst en gång var tredje timme. Undvik att använda några kraftfulla deodoranter eller parfymer i könsorganet eftersom dessa kan irritera huden och i sista hand orsaka en infektion.

Den största myten kring cystit är att dricka tranbärsjuice. Även om du dricker tranbärsjuice kan hjälpa till att infektionen uppträder, när du har cystit, finns det inga bevis för att föreslå att denna speciella drink hjälper. Många tycker att det är tillfället att dricka vätskor. Men vissa har funnit att tranbärsjuice kan förhindra att en infektion uppträder.

Hur man behandlar cystitis

För personer med mild till svår cystit, eller kvinnor som upplever återkommande anfall, är förskrivet cystitisbehandling tillgänglig om du har en obehaglig infektion. Detta är också lämpligt för dem som känner till infektionen kommer eskalera. Bevisad antibiotikabehandling tillgänglig för beställning på vår webbplats är Trimethoprim.

Minsta fall av blåsor kräver vanligtvis inte antibiotika eller receptbelagda läkemedel. Kvinnor som lider av dessa fall rekommenderas normalt att dricka mycket vatten, eftersom det antas att detta hjälper till att ta bort bakterierna från urinröret. Smärtstillande medel och receptfria läkemedel används vanligtvis i dessa situationer för att hjälpa till att minska vissa obehag. Sexuell aktivitet rekommenderas inte, oavsett hur mild infektionen är, eftersom detta kan göra tillståndet sämre.

Du kan köpa cystitisbehandling online i Storbritannien på vår webbplats för att fullständigt bota din infektion i form av Trimethoprim. Efter att ha slutfört vårt fria och konfidentiella samråd skickas detta vidare till vår läkare som kommer att bedöma din lämplighet för behandling innan du skriver ett recept. Förskrivningen kommer då att ges till vårt apotek, vilket kommer att avge det önskade läkemedlet och leverera det till dig. Receptbelagda läkemedel för mer allvarlig eller återkommande cystit erbjuds vanligtvis istället för behandlingar mot disken eftersom det behandlar infektionen snabbt och effektivt snarare än att helt enkelt lindra symtomen.