håravfall

håravfall

Information, support och behandling för håravfall hos manliga mönster

Manlig baldhet, vanligen kallad håravfall, är en extremt vanlig förekomst bland män som de blir äldre. Faktum är att 50% av männen har börjat förlora sitt hår när de når 50 års ålder. Det innebär dock inte att håravfall är oundvikligt. Det är möjligt att kontrollera mängden och graden av håravfall genom att välja rätt behandling. Ett hormon som kallas dihydrotestosteron eller DHT, som är en biprodukt av testosteron, är den främsta orsaken till manlig baldhet, det vanligaste utbudet av håravfall. Hårfolliklarna hos män som har en genetisk känslighet för DHT kommer att krympa i den utsträckning att de inte kan växa hår igen.

Vår webbplats erbjuder en kliniskt beprövad behandling för håravfall, kallad Propecia. När du köper Propecia kommer du att behöva ta ett online-samråd. Samrådet är gratis, bekvämt och fullständigt konfidentiellt och kommer endast att kontrolleras av en av våra registrerade läkare. Om vår läkare känner att du kan använda denna behandling på ett säkert sätt, kommer din beställning att godkännas och ett recept utfärdas och skickas till vårt apotek redo för leverans nästa dag. Alternativt om du vill läsa mer om manlig baldhet, fortsätt nedan.

Vad är manlig baldhet?

Manlig baldness (androgen alopecia) är en mycket vanlig form av håravfall som kan påverka män. Detta tillstånd orsakar en “M” eller “U” -formad konfiguration på toppen av gallret. Kvinnor kan också uppleva en gallring av hår på toppen av huvudet, vanligtvis förekommande efter klimakteriet. Orsaken till manlig håravfall är främst kopplad till genetik, snarare än livsstilsfaktorer eller hårvårdsprodukter. Allt hår som återstår runt balding fläckar tenderar att vara tunna och växa i en långsam takt. Medan en fullständig botemedel inte är tillgänglig för detta tillstånd kan processen för manlig magehalsighet sakta ner och till och med vändas genom användning av effektiva behandlingar och korrigerande medel.

Symptom på manlig baldhet

Det typiska mönstret börjar vid hårlinjen; Det återstår gradvis att bilda en “M” -form och det återstående håret kan bli finare och kortare. Håret på kronan börjar också att tunna, och så småningom överträffar hårlinjens topp den tunna kronan och lämnar ett hästskomönster av hår runt sidans sidor.

Håravfallsdisposition

Det finns många olika typer av skallighet. För vissa kan det vara ganska plötsligt; Du kan märka mycket hår som faller ut när du badar eller duschar, alltför hårt hår kvar på hårborsten eller faller ut på dina kläder, eller utseendet på bala fläckar. Diagnostiserande håravfall bestäms vanligen genom att titta på hårets mönster på huvudet. Vissa typer av håravfall kan vara symptomatiska för en allvarligare sjukdom, varför det är lämpligt att tala med en medicinsk professionell och få en fullständig diagnos för håravfall, antingen personligen eller genom att kontakta vår läkare online.

Typer alopeci

Alopeci är det medicinska namnet som ges till håravfall från någon del av kroppen. Det hänvisar inte till en typ av håravfall, utan snarare flera olika typer, orsakade av olika faktorer. Vem som helst kan lida av alopeci, oavsett kön, oavsett ålder.

diffus alopeci

Denna typ av håravfall innebär att hårbotten hårsnar och blir vanligare hos äldre människor, särskilt kvinnor. Det kan orsakas av ett antal faktorer, allt från dålig kost och näring till hormonella effekter, mediciner och psykiska problem.

Alopecia Areata</​​h3>
Denna form av håravfall är också ofta genetisk och vanligare hos barn eller personer med immunförsvarsproblem. Det resulterar i tillfälliga skalliga fläckar och uppstår när människor blir sjuka med autoimmuna sjukdomar som orsakar kroppens immunförsvar att attackera sina egna vävnader.

Alopecia Totalis

Som namnet antyder är alopecia totalis namnet som ges till någon som upplever en fullständig hårförlust. Denna form av skallighet uppträder endast på huvudet. Orsaken är oklart, men man tror att antingen stress eller någon form av autoimmun störning kan vara orsaken till denna fullständiga håravfall.

Alopecia Mucinosa

Inte för mycket är känt för denna typ av håravfall, men det förekommer antingen i hårbotten eller i ansiktet, och verkar lämna små platta fläckar utan hår. Dessa patchar är ofta täckta i skalig patchig hud. Orsaken är okänd, men en systemisk sjukdom kan följa med det. Du bör söka en formell håravfallsdiagnos från en läkare om du upplever detta.

Alopecia Effluvium

Det här är bara en tillfällig form av håravfall och orsakas faktiskt av stress eller psykologiska faktorer. Det innebär antingen att håret faller ut, eller håret gallrar. Stressfaktorer gör att hårsäckarna går in i vilopas, så de växer inte nytt hår.

Traktionalopeci

Detta är en ganska vanlig form av håravfall, främst på grund av orsakerna: dragning, styling eller för mycket värme (hårtorkning / flatstrykning). Dragningen och spänningen gör att hårsäckarna slutar att utveckla nya hårceller. Du bör ändra dina stilvanor och använda bra behandlingsprodukter för att stoppa denna typ av håravfall.

Alopecia Barbae

Finns endast hos män, alopecia barbae är en gren av alopecia areata och är en tillfällig men plötslig hårförlust i ett visst område. I detta fall förekommer håravfallet på skäggområdet hos en mans ansikte. Orsakerna är okända, men det anses att stress och potentiellt immunbriststörningar kan spela en roll för att orsaka det. En formell diagnos med håravfall rekommenderas om du upplever detta.

androgen alopeci (manlig baldhet)

Om du är mellan 25 och 45 år och upplever håravfall på huvudet, är det troligt att du lider av androgen alopeci – även känd som baldness hos manmönstret. Kvinnor kan också drabbas av denna typ av skallighet, men det är mycket vanligare hos män. Om det förekommer hos kvinnor är det vanligtvis efter klimakteriet.

Androgen alopeci, eller manlig baldhet, sker genom en hormonell process och i de flesta fallen; Genetiken spelar en roll för att orsaka tillståndet. Både män och kvinnor har en viss mängd hormon testosteron i sina kroppar. För de med manlig mallhaltighet är mängden testosteron som omvandlas till dihydrotestosteron (DHT), med ett enzym 5-alfa reduktas, för högt. DHT miniaturiserar hårsäckarna och hämmar hårproduktionen. Om håret lyckas växa är det svagt och tunt.

Detta genetiska tillstånd är generellt avbrutet från föräldern och är vanligtvis först märkt vid mitten av tjugoårsåldern, men ibland kan män påverkas i tonåren. Det finns behandlingar som kan bidra till att främja hårväxten, och förhindra att det blir värre.

Förebyggande av håravfall

Förebyggande av håravfall beror mycket på din typ av håravfall. Manlig mönsterskallighet (androgen alopeci) är ett tillstånd som är svårt att fysiskt förebygga, åtminstone utan receptbehandling, även om detta bara tenderar att rekommenderas när håravfall faktiskt har börjat. Om du lider av manlig eller kvinnlig mönstret skallighet och du tycker att det är särskilt oroande, rekommenderas det att du talar med din läkare om hur du kan behandla det med avseende på behandlingsalternativ. Du kan också prata med din frisör för råd om frisyrer som kan få dig att känna sig mer bekväm.

I allmänhet innebär hårförlängningsförebyggande tekniker främst positiva livsstilsförändringar som förbättrar din övergripande hälsa. Så huruvida din håravfall är genetisk, är det viktigt att bibehålla bra hårbottenhälsa i allmänhet.

Håravfallsspecifika tips

Följande tips för håravfallssäkerhet kan inte alla garanteras sluta eller förhindra ytterligare håravfall, även om de flesta kan ge en övergripande hälsofördel som kan påverka hårsäckarna:

Följ en balanserad kost

Om du har ett oregelbundet ätmönster, eller ofta hoppa över måltider, kommer du att upptäcka att du kan uppleva mer håravfall. Om du är dieting, var noga med att följa en balanserad kost och inte skära ut större matgrupper, eftersom detta också kan leda till överflödig hårförlust. Genom att följa en näringsrik, välbalanserad kost, med vanliga matvanor hittar du ditt håravfall som minskar eller saktar ner.

Undvik hårda hårvårdssystem

Det finns många hårvårdsprodukter som annonseras som underbara schampon och balsam som bokstavligen förändrar hårets kvalitet över natten. Men många av dem innehåller faktiskt skadliga kemikalier, som faktiskt kan lämna håret torrt och skadat på lång sikt. Gå organiskt och undvik hårda kemikalier eller hårvårdssystem som sannolikt kommer att orsaka tillstånd som traktionalopeci.

Få dina bönor

Bönor är en viktig källa till protein, liksom fisk, soja, mejeri, ost och nötter. Hårfolliklar är gjorda av protein, så om du äter tillräckligt med protein och se till att din kropp alltid fylls på med den, kan den vara till nytta för hårfollikelhälsa.

Kalcium för dina ben och hår

Kalcium är ett annat förebyggande vitamin, eftersom det gör ditt hår tjockare, starkare och friskare. Se till att du får din rättvisa andel av kalcium i din kost genom att konsumera mycket mejeri, fullkrämmjölk och yoghurt.

Stimulering

En mer holistisk behandling, hårbottenmassage för att stimulera hårbotten och hårsäckarna kan främja hårväxten. Det är ofta förbises, men indiska huvudmassage kan till exempel användas för att stimulera hårbotten och hjälptillväxten.

behandling av håravfall

De flesta formerna av håravfall kan inte stoppas från att hända, men det finns olika behandlingsalternativ som kan hindra håravfall från att utvecklas när det har börjat. Receptbehandlingar som Propecia, till exempel, kan rekommenderas till män med manlig baldhet.

Manlig mallhalsbehandling

Innan du väljer behandling för alopeci, bör du prata med en specialist eller en läkare för att få råd om vilken metod som är mest fördelaktig för ditt tillstånd. Detta hjälper dig att undvika att spendera pengar och dyrbar tid på produkter som inte är effektiva. Medan naturliga tillskott och krämer är rika på vitaminer, har begränsade biverkningar och hävdar att de hjälper till att återställa håret, har få av dem några kliniska data för att säkerhetskopiera sina påståenden, till skillnad från kliniskt beprövade behandlingar som Propecia.

Plastikkirurgi, transplantation, hårbottenreduktion och flapkirurgi är alternativa behandlingar som kan erbjuda kosmetiska förbättringar hos manliga mönstrar. Även om de erbjuder omedelbar tillfredsställelse vad gäller förbättrad självkänsla och självförtroende, är de potentiellt påträngande, dyra och kommer sannolikt att kräva en Upprepa proceduren när tiden går vidare.

Propecia är en FDA-godkänd alopeci-behandling hos män, som är bevisat att behandla håravfall på hankön på huvudet och huvudet på framsidan av huvudet. Finasterid, en aktiv ingrediens i Propecia, kan stoppa manlig baldhet hos 99% män och generera signifikant återväxt hos 66% av användarna.

Finns håravfallsbehandling tillgänglig online?

Ja, lyckligtvis finns det receptbelagda läkemedel som har kliniskt visat sig hjälpa till att sakta ner håravfall och möjligen uppmuntra hårväxt. För att beställa Propecia måste du fylla i ett snabbt och konfidentiellt online konsultformulär. Detta kommer att kontrolleras av ett av vårt team av registrerade UK-läkare. Om de känner att du är säker och lämplig för denna behandling, kommer de att utfärda recept. Vårt brittiska apotek skickar sedan läkemedlet för leverans nästa dag. Om du bor i London kan du vara berättigad till leverans på samma dag.