Influensa (Flu)

Influensa (influensa)

Orsaker, symtom och behandling för att behandla influensaviruset

Detta tillstånd är allmänt känt som influensa och är en mycket smittsam virusinfektion, som enkelt överförs från person till person. Influensa orsakar en mängd obehagliga symptom, såsom en täppt näsa, ont i halsen, ont och smärta och trötthet. De flesta människor kan kämpa mot influensan inom en vecka eller mer, men vissa människor riskerar allvarligt från detta virus. Den mycket unga eller gamla, och de med underliggande hälsoförhållanden, kan utveckla potentiellt dödliga komplikationer till följd av influensa och bör omedelbart behandla influensabehandling om de visar tecken på infektion. Astmatiker rekommenderas också att söka behandling mot influensa, eller få influensalabbet under vintermånaderna, eftersom de har ett försvagat immunförsvar.

Tamiflu kan köpas på recept på vår webbplats utan att behöva besöka din läkare. Detta kan ge dig möjlighet att få recept för att behandla influensasymtom utan att behöva vänta på en tid. Förutom att kunna behandla influensasymtom kan det också bidra till att skydda de som har kommit i kontakt med andra med influensa från att få det också. För att få Tamiflu online måste du först fylla i en online-konsultform. Det tar några minuter och låter läkaren kontrollera att medicinen är rätt för dig. När det väl överenskommits kan det diskret förpackas och levereras till personer i London-området samma dag om ordern är placerad före 16.30. För senare orderlokaler och de som bor utanför London kommer medicinen att levereras nästa dag. Båda leveransalternativen är helt gratis.

Vad exakt är influensa?

Influensa är en extremt smittsam virussjukdom som kan överföras från en person till en annan, bara vid beröring, nysning eller hosta. Den kan ges över 24 timmar innan symtomen uppträder – vilket innebär att du kan vara asymptomatisk vid tiden och fortfarande sprider viruset – och personen med influensa fortsätter att vara smittsam i upp till sju dagar efter det att influensasymtom uppträder. På grund av dess effekt på andningsorganen kan personer med lungproblem som astma, COPD och låga immunsystem upptäcka att influensan förvärrar deras existerande tillstånd.

Ett RNA-virus som infekterar andningsorganen och sprids av salivdroppar eller direktkontakt orsakar influensa. Detta virus replikerar i området, sprider sin skada på kroppens värdceller.

Detta virus kan delas in i tre typer: typ A, B och C. Typ C är den mildaste av de tre och leder sällan till allvarliga konsekvenser. Typerna A och B är allvarligare, med A som den mest allvarliga av de två. Nya virus av dessa virus utvecklas några år och kan sprida sig mycket snabbt över hela världen. De mest virulenta formerna av viruset de senaste åren, svininfluensa och fågelinfluensa orsakas båda av typ A.

Vad orsakar influensa?

Det finns olika typer av influensa, de främsta är kända som typ A, B och C. alla sprids på samma sätt genom fysisk kontakt, nysning, hosta eller passerar viruset genom att röra ett föremål som en infekterad person tidigare har berört . Det kan spridas till andra från ett sex livsmedel avstånd genom att andas droppar utstötta genom hosta och nysning.

  • Typ A – den här typen av influensa är den allvarligaste och har visat sig härröra från vilda djur och fåglar. Andra namn för denna typ av influensa inkluderar svin och aviär influensa. Utbrott är vanligare när vädret blir kallare mellan höst och vår.
  • Typ B – denna typ av influensa orsakar mildare influensasymtom att typ A men förekommer under alla årstider.
  • Typ C-typ C ger de mildaste symptomen på alla tre huvudtyperna och kan vanligtvis bekämpas av immunsystemet inom några dagar, så länge det inte finns några andra underliggande medicinska tillstånd.

Är influensa allvarlig?

De flesta immunsystem är tillräckligt starka för att motstå viruset, och även om de kan uppleva några obehagliga symptom, kommer de flesta att återhämta sig inom en vecka, med några symtom som kvarstår längre. Människor med befintliga tillstånd, som astma, lungsjukdomar, cancer och de som är gravida, mycket unga eller mycket gamla, kan vara i allvarlig risk. Detta tillstånd kan låta dessa människor vara mottagliga för en allvarlig infektion, såsom lunginflammation, vilket kan vara potentiellt dödligt.

Riskgrupper bör söka en effektiv form av denna behandling eller förebyggande för att skydda sig mot viruset. Andra kan också dra nytta av denna behandling och minska svårighetsgraden av deras symtom och påskynda återhämtningstiden.

Symptomen på influensainfektion

Vad är symptomen på influensa?

Symptomen på influensa liknar dem som är förkylda; Men de är sämre i svårighetsgrad och är mer benägna att orsaka problem i riskgrupper. Influenssymptom är vanligtvis brått och utvecklas ganska snabbt. Dessa symtom innefattar:

  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Feber (vanligtvis hög) och frossa
  • Hosta</​​li>
  • ont i halsen
  • Rennande eller täppt näsa
  • Kroppsvårigheter

Personer med nedsatt immunförsvar och lungförhållanden är mer utsatta för komplikationer som lunginflammation.

Vad är skillnaden mellan att ha förkylning och influensa?

Det är viktigt att känna skillnaden mellan att ha en förkylning, som inte är så allvarlig, och som har influensa, vilket kan vara mycket allvarligt. Symptom på influensa utvecklas mycket snabbt, medan symtom på en förkylning kommer att utvecklas långsammare. En hosta är vanligtvis det första symptomet på influensa, men utan tuffhet. En förkylning kommer vanligtvis att börja med en blockerad eller rinnande näsa, eller ont i halsen. Om du är förkyld behöver du inte använda en influensabehandling.

Hur man behandlar influensa

De som inte är i en riskgrupp kan återhämta sig naturligt från detta tillstånd. Vila och massor av vätskor rekommenderas medan kroppen attackerar symptomen naturligt. Överdriven medicinering kan användas för att lindra symtomen, som rinnande näsa och ont i halsen, och är allmänt tillgängliga för att köpa från apotek. En influensabehandling kan användas för att påskynda återhämtningen och minska svårighetsgraden av obekväma symtom.

Vilka receptbelagda influensabehandlingar finns det?

Tamiflu är den mest föreskrivna influensabehandlingen och kan tas av alla över en ålder. Tamiflu innehåller den aktiva substansen oseltamivir, som fungerar genom att förhindra att viruset sprids. Det rekommenderas för två grupper av personer: de som upplever de tidiga symtomen kan ta medicinen för att påskynda sin återhämtning med en till två dagar och också göra symptomen mindre svåra. Tamiflu kan också tas av en person som har kommit i kontakt med någon som har viruset och är oroad över att de kan utveckla viruset.

Hur man förhindrar influensa

För att förhindra influensa är de viktigaste råd som ges av hälso- och sjukvårdspersonal att utöva god hygien. Det innebär att du inte bara rengör dina händer genom att tvätta regelbundet med tvål och vatten utan även ytor på arbetsplatsen och hemmet inklusive dörrhandtag, tangentbord och delade pennor / pennor.

Influensajabben kan bidra till att förebygga och / eller minimera influensasymtom, men eftersom influensastammen ofta ändras kan den inte skydda mot alla stammar.

Det sista och mest effektiva sättet att förebygga influensa är att använda Tamiflu om du har haft kontakt med någon som har influensa. På arbetsplatsen där utrustning ofta delas / berörs av andra, bostadshem och där det har varit ett stort utbrott kan Tamiflu förhindra influensa och behandla symtom om de redan har börjat. Det finns tillgängligt i förpackningar om 10,20,30,40 och 50 tabletter, vardera innehållande 75 mg av den aktiva beståndsdelen Oseltamivir.

Hur man köper influensabehandling på ett säkert sätt online

För att köpa influensabehandling säkert online måste du först fylla i en snabb online konsultform. Detta kommer att se till att du får rätt behandling och att den inte kommer att interagera med andra mediciner du tar för närvarande. När formuläret har undertecknats av en läkare kommer ditt recept att skickas till apoteket för snabb leverans om du bor i London och beställer före kl. 16.30. Det blir samma dag diskret leverera till din hemadress. Annanstans i Storbritannien är den kostnadsfria leveransen nästa dag.