Kombinerad preventivmedel

Kombinerad preventivmedel

Information om tillgängliga kombinerade preventivmedel

Det kombinerade preventivmedlet är en mycket effektiv preventivmedel och en av de mest populära typerna av preventivmedel i Storbritannien. Det är därför ungefär 3,5 miljoner kvinnor i Storbritannien använder det som sin föredragna metod för graviditetsförebyggande. Kombinationen av p-piller är också en oral tablett som innehåller både östrogen och progestogen och har visat sig vara 99% effektiv för att förhindra graviditet. Det är den mest populära formen av preventivmedel, inte bara på grund av framgångsförloppet för att förhindra uppfattningen, men det reglerar också perioder, gör menstruationskramper mindre smärtsamma, minimerar ovariecyster och ger symptomatisk lättnad från endometrios.På vår sida erbjuder vi 16 märken av det kombinerade piller som sträcker sig från alla tre typer. Monofasisk, fasisk och varje dag (ED). Om du redan tar din föredragna preventivmetod, starta bara ditt samråd. Vi erbjuder gratis leverans nästa dag utan att du behöver ett ansikte mot ansikte med din läkare, vilket gör att du sparar tid och ansträngning för att boka och delta i mötet personligen.

Vad är “p-piller”?

“P-piller” är en vanlig term för det kombinerade p-piller. Det kan också användas för att beskriva mini-piller, men detta är falskt.

“P-piller” är den vanligaste formen av preventivmedel i Storbritannien, liksom världen. I själva verket finns det för närvarande cirka 100 miljoner kvinnor som använder en typ av kombinerade orala preventivmedel, med flera märken som finns tillgängliga i Storbritannien till ditt förfogande. Det verkar som ungefär 1 av 3 av alla kvinnor av reproduktiv ålder som använder det kombinerade p-piller som deras metod för graviditetsförebyggande.

Varje kombination av preventivmedelstablet innehåller en kombination av östrogen och progestogen med de enskilda namnen på hormoner som varierar från varje piller, och det finns flera märken tillgängliga i Storbritannien. Medan de kan delas upp i monofasiska, fasiska och dagliga (ED) piller, arbetar de alla på samma sätt – genom att förändra miljön i ditt reproduktionssystem på ett sådant sätt att det är nästan omöjligt för dig att bli gravid.

När det används korrekt är alla märken av det kombinerade p-piller över 99% effektiva för att förhindra graviditet, samt att ha en hel del andra fördelar.

Fördelar med det kombinerade pillret

Den största fördelen med “pillret” är att förhindra graviditet. När den används korrekt – t.ex. Saknar ett par piller och startar det nya paketet på rätt tid – alla kombinationspiller märken är nästan 100% effektiva för att förhindra uppfattningen.

Beroende på typen av kombinationspiller finns det ett antal andra fördelar med att ta “p-piller”, vilket kan ellipsa detta primära syftet. Faktum är att du kan ordineras vissa typer av kombinationspiller utan att behöva använda den som en form av graviditetsförebyggande.

Dessa ytterligare fördelar kommer att bero på märket av kombinationspiller du tar, och kommer att rådas av en sjukvårdspersonal. Till exempel kan Dianette tas för att hjälpa till att minska akne utan att behöva vara ett preventivmedel. Vissa märken av p-piller kan göra allt eller några av följande:

 • Reglerar perioder till en formulerad tid i månaden (en blöder)
 • Minskar menstruationssymptom som kramper och värk
 • Minskar PMS-symtom som humörsvängningar och irritabilitet
 • Minskar ett kraftigt flöde under din period (blödning är ljusare)
 • Förbättrar huden och minskar utbrott av akne eller fläckar
 • Kan användas för behandling av endometrios
 • Kan skydda mot inflammatorisk bäcken (PID)
 • Minskar risken för vissa cancerformer som livmoder och äggstockar

Alla kombinerade piller kan hjälpa till att lindra eventuella symptom som är förknippade med din period, men om du upplever särskilt smärtsamma eller sporadiska perioder kan det finnas en viss typ av kombinerat oralt preventivmedel som är mer lämpligt än andra. Om du vill bekämpa allt som är problematiskt som nämns ovan, såsom akne eller endometrios, bör du ordna ett avtal med din läkare för att diskutera vilket märke av p-piller som är bäst för dig.

Det måste tas varje dag i 21 dagar av din cykel, med en sju dagars paus. Under denna paus kommer kvinnor oftast att uppleva en uttagningsblödning. Livmoderns överkropp sköljs, som med en normal period, och du kan uppleva lite kramper och obehag.

Typer av kombinerat piller

Det finns nästan 30 olika typer av preventivmedel som finns tillgängliga för kvinnor i Storbritannien. Medan du väljer ett piller kan det tyckas som en skrämmande uppgift, när du tävlar om ett samråd som behövs när du beställer det kombinerade p-piller, kommer din läkare att kunna ge dig rätt piller.

Det kombinerade p-piller kan delas upp i två olika typer: monofasisk och multiphasisk, som sedan kan kategoriseras ytterligare i kategorier som monofasisk, fasisk och varje dag (ED).

Monofasiska versioner innehåller samma dos hormoner i varje piller och är vanligtvis den första typen av kvinnor som ordineras. De låter dig reglera din period och kan tas i vilken ordning som helst. Multiphasic-versioner har en varierande hormondosering. Bifasiska piller innehåller två olika styrkor av hormoner, triphasiska innehåller tre olika styrkor och multiphasiska versioner innehåller fyra eller flera olika styrkor. Dessa piller mimicar den naturliga fluktuationen av hormoner under din cykel och administrerar en lägre total dos av hormoner till din kropp. Dessa två fördelar minskar risken för biverkningar som spotting, men måste tas i rätt ordning.

Kombinerade piller märken

De vanligaste monofasiska pillerna innefattar:

 • Brevinor
 • Cilest
 • Dianette
 • Femodene
 • Femodette
 • Loestrin
 • Marvelon
 • Mercilon
 • Microgynon
 • Ovranette
 • Yasmin

De vanligaste bifasiska är:

 • Binovum

De vanligaste triphasiska pillerna:

 • Logynon
 • Trinovum

De vanligaste multiphasiska pillerna är:

 • Qlaira

Hur fungerar p-piller?

För att förstå hur denna form av kombinerat oralt preventivmedel kommer att förhindra graviditet är det viktigt att förstå processen för uppfattningen.

En gång i månaden släpper dina äggstockar ett moget ägg som går ner i äggledarna mot livmodern. Medan detta händer börjar din livmoderlunda att förtjockas, eftersom det förbereder sig att vara värd för ett befruktat ägg. Samtidigt blir slemhinnan i livmodern tunnare för att underlätta för spermier att nå livmodern.

Det kombinerade pillret stoppar alla dessa aktiviteter, vilket i sin tur hindrar dig från att bli gravid. Östrogen i p-piller stannar dina äggstockar från att släppa ut ett moget ägg, medan progestogen stoppar livmodern från förtjockning och gör den tjockare tjockleken tjockare, vilket innebär att det i det osannolika fallet ett ägg släpps kan det inte fästas i väggen på Livmodern, inte heller kan spermien nå det.

P-piller reglerar perioder, gör dem lättare och mindre smärtsamma och ger symptomatisk lättnad från endometrios. Det är över 99% effektivt och du behöver inte avbryta kön för att använda den. Det kan också bidra till att förbättra spottig hud, minska överdriven kroppshår och behandla polycystiskt äggstockssyndrom. Om det används över en lång tid kan p-piller minska risken för att utveckla äggstocks-, livmoder- eller tjocktarmscancer.

Det är viktigt att notera att det kombinerade p-piller, liksom alla hormonella preventivmedel, inte är en metod för STI-skydd. Den bästa metoden för att avsevärt minska risken för att få en sexuellt överförd infektion är att ha barriärprevention, som manliga eller kvinnliga kondomer, som är lättillgängliga från apotek och butiker runt om i Storbritannien.

Hur tar man p-piller?

Det kombinerade pillret tas i 21 dagar i följd av menstruationscykeln. Blisterförpackningar av p-piller är tydligt markerade med veckodagen, vilket innebär att du enkelt kan hålla koll på, särskilt om du tar ett märke av p-piller som kräver att du tar tablettarna i rätt ordning.

 • Ta en tablett per dag i 21 dagar
 • Ta tabletten samtidigt
 • Tabletter kan tas med eller utan mat
 • Följ de märkta blisterförpackningarna för tydlighet
 • Ta sedan en sju dagars paus Under den här tiden kommer du att uppleva en utblodsperiod (period)
 • Starta nästa paket efter sju dagar
 • Upprepa processen tills du inte vill bli skyddad längre

Många kvinnor bestämmer sig för att ta p-piller antingen först på morgonen eller senast på natten, eftersom det finns en högre chans att du glömmer hela dagen när du är upptagen.

Du kan beställa antingen en tre månaders eller sex månaders leverans av p-piller, antingen från din läkare personligen eller online från vår hemsida. En sexmånadersleverans av det kombinerade pillret innebär att du bara behöver ordna preventivskydd två gånger per år.

Starta p-piller

När du börjar ditt första kombinerade piller eller börjar en annan typ av kombinerat piller från en annan form av hormonell preventivmedel, kommer p-piller på den första planerade dagen av din period att erbjuda omedelbart skydd mot graviditet. När du börjar p-piller på någon annan dag i din cykel, måste du använda barriärprevention i sju dagar efter innan läkemedlet är 99% effektivt.

Användning av “p-piller” som tidsfördröjning

Det är möjligt att använda det kombinerade pillret för att fördröja vår period om det behövs genom att ta följande blisterpaket omedelbart efter att du har avslutat den första. Du kan göra det säkert för tre på varandra följande förpackningar, men du kan uppleva uppblåsthet under den tredje kursen.

Det kombinerade p-piller är den mest effektiva versionen av preventivmedel för att fördröja din period och du kan bestämma dig för att göra detta av flera skäl, den mest populära är en semester eller sportevenemang.

Vad ska du göra om du saknar ett piller?

Saknas ett p-piller är en vanlig förekomst. Medan det saknas en ojämn tid över tiden inte påverkar effektiviteten i 99%, saknas ytterligare tabletter kan minska antikonceptionsmedlet i effektivitet. Det är viktigt att använda preventivmedel i barriären om du har missat två eller flera tabletter i blåsan, och du kan behöva söka efter preventiv preventivmedel om du har haft sex.

Saknar ett piller

Saknas ett piller i en 21-dagars blisterförpackning påverkar inte det kombinerade p-piller; Du kommer fortfarande att vara 99% skyddad mot graviditet. Ta bara det missade pillret så snart du kommer ihåg det.

Missade två piller i ett blisterförpackning

Detta kommer att påverka framgångsgraden för ditt kombinerade piller, så det är bästa sättet att undvika sex tills du börjar en ny blisterförpackning eller använda barriärmedel som kondomer. Kom alltid ihåg att ta det sista missade pillret när du kommer ihåg, även om det innebär att du tar två tabletter på en dag.

Med båda alternativen, fortsätt alltid att ta din vanliga sju dagars paus innan du börjar den nya rutan av tabletter.

Missade två eller flera piller i ett blisterförpackning

Effektiviteten av vilken typ av kombinerat piller som helst kommer att ha minskat och det är viktigt att söka preventivmedel om du planerar att ha sex under den här tiden tills du börjar det nya paketet. När det gäller vad du ska göra med tabletterna, ta den sista missade så snart du kommer ihåg, även om det innebär att du tar två tabletter på en dag. Lämna de resterande tabletterna och ta sju dagars paus som vanligt.

kräkningar och diarré

Fallsjukdom kan påverka effektiviteten hos alla kombinerade piller, eftersom den senaste tabletten inte kan absorberas i systemet korrekt. Detta inkluderar om du har kräkt (varit sjuk) eller upplevt diarré.

Om så är fallet bör du följa den missade pillmetoden, så om det bara är ett piller, kommer du fortfarande att vara helt skyddad. Om det är mer än en bör barriärmedel användas.

Kombinerade piller riskerar

Om du är över 18 år kanske du kan köpa dessa behandlingar online, om du är under 18 år kan du besöka dina läkare personligen. Det finns emellertid ett antal medicinska tillstånd som kan innebära att det är osäkert att du använder det kombinerade p-piller. Detta varierar beroende på varje annat kombinerat piller, och innebär endast ett litet antal kvinnor. Om du röker, är allvarligt överviktig, har högt blodtryck, lider eller har drabbats av migrän eller familjehistoria av trombos kan du kanske inte använda vissa märken av detta läkemedel. I många fall kan kvinnor som inte kan använda denna behandling fortfarande få oral preventivmedel, vanligtvis i form av endast progestogenpiller i stället för eller andra former av preventivmedel, såsom plåstret eller ringen.

Östrogen i kombinerade piller kan orsaka en rad biverkningar inklusive illamående, “spotting” (blödning mellan perioder) och bröst ömhet. Risken att utveckla blodproppar är högre vid användning av denna form av preventivmedel.

Vissa mediciner kan stoppa det kombinerade pillret från att fungera ordentligt, och om du är sjuk kan behandlingen sluta fungera. Det är också beroende av att du kommer ihåg att ta ett piller varje dag. Dessa faktorer kan göra det ineffektivt.

Kombinerat piller och cancer

År 2010 skapade Kungliga högskolan för allmänläkare en signifikant rapport som avslöjar att kvinnor som använt det kombinerade preventivsystemet har en 12% minskning av sina chanser att fånga cancer. Studieforskarna tittade på 46 000 kvinnor under en tidsperiod på 40 år och upptäckte att de som tagit p-piller var mindre benägna att dö av stroke, cancer eller hjärtsjukdom. Resultaten avslöjade också att bröstcancerhastigheter är identiska hos kvinnor som tagit p-piller och de som inte har det. Denna upptäckt – om den är definitivt bekräftad – går långt ifrån att avta tidigare rädsla för denna behandling och bröstcarcinom.

Köp p-piller

Du kan köpa det kombinerade pillret online på vår webbplats i Storbritannien. Vi lagrar 16 kombinerade piller inklusive Microgynon, Yasmin, Zoely, Cilest och Dianette. Om du har glömt att beställa ditt nästa preventivmedel i tid, ger vi gratis leverans nästa dag vid beställningar som placeras före kl. 16.30. Detta kommer att vara samma dag för postnummer i London, vilket betyder att du kan vara helt skyddad.