Trast

Trast

Symtom på tröst och hur man behandlar vaginal tröst och tröst hos män

Tröst är en form av jästinfektion som kan orsaka obekväma symtom. Lyckligtvis finns det effektiva behandlingar och förebyggande metoder för att lindra klåda och smärta, liksom att rensa infektionen helt. Vaginal thrush är en extremt vanlig jästinfektion som drabbar nästan 75% av kvinnorna. Tröst hos män är mindre vanligt, men det kan fortfarande hända och behandlingar som tillhandahålls på vår webbplats (Diflucan och Gyno-Daktarin) kan användas av både män och kvinnor.


Även om det inte nödvändigtvis är farligt, kan infektionen ge obehag och ska behandlas så snart som möjligt. Även om infektionen kan dyka upp efter kön, och det är möjligt att överföra tröst till din partner, är det inte klassificerat som ett STI. Kliniskt beprövade behandlingar med vaginal tröst finns tillgängliga på vår hemsida och kan köpas efter avslutad konfidentiell och kostnadsfri samråd.

Vad är tröst?

Thrush är ett tillstånd som orsakas av en jästinfektion, även känd som Candida albicans, candida eller vulvovaginal candidiasis. Det kan påverka män, men de allra flesta människor som upplever tröst är kvinnor.

Vaginal thrush är ett mycket vanligt tillstånd, och kan vara återkommande, särskilt om det finns vissa triggers. Ungefär tre fjärdedelar av kvinnor i Storbritannien kommer att drabbas av minst en jästinfektion någon gång i sina liv. Dessutom upplever upp till hälften av dessa kvinnor en återkomst av detta tillstånd. Det är oftast kvinnor i tjugoårsåldern och trettiotalet som utvecklar detta tillstånd och kan provoceras efter kön, även om det inte är en sexuellt överförd infektion.

Tröst är mindre utbredd hos kvinnor som inte har startat sina perioder och kvinnor som har genomgått klimakteriet. Kvinnor är särskilt benägna om de är gravida, tar antibiotika eller har okontrollerad diabetes. Det är också möjligt att kontrakta en jästinfektion genom livsstilsval som kan förebyggas med rätt metod.

Jästinfektioner hos män är ovanliga, men kan då och då inträffa. Det kan orsakas av ett antal anledningar och kategoriseras i tre typer; Candida balanit, oral thrush och candida hudinfektion.

Tröst kan också manifesteras i form av oral tröst. Detta tenderar att påverka nyfödda barn. Om så är fallet, bör någon spädning som är relaterad till en baby ses personligen av din läkare.

Vad orsakar tröst?

Vaginal thrush orsakas av en svamp som kallas Candida albicans. Denna svamp är ofta närvarande i slidan utan att visa några symtom. Detta beror på att de naturliga bakterierna som finns i slidan balanserar svampen och så kommer det inte att uppstå obehag. Faktum är att det delikata balansen mellan bakterier och svamp hjälper vagina att hålla sig frisk.

Men när Candida-svampen multipliceras och denna balans är störd, kommer den vaginala trumman att presentera sig själv. Av denna anledning, även om det kan utvecklas efter och spridas genom samlag, är inte jästinfektion klassificerad som en sexuellt överförd infektion.

Potentiella orsaker till denna förändring i bakteriebalansen kan innefatta:

 • En antibiotikakurs
 • Chemotherapy </ li>
 • Användning av vaginalrengöringsanordningar som duschar
 • Doftande toaletter Med täta kläder och / eller underkläder
 • Diet
 • Alkohol
 • Graviditet
 • Diabetes
 • Menstruationscykeln

Du är också mer mottaglig om du har ett försvagat immunförsvar av någon anledning.

Med tiden kommer du att börja förstå vad det är som utlöser en jästinfektion, oavsett om det här är ett livsstilsval som lätt kan justeras eller förbereda sig för en boll av tröst om det är oundvikligt och återkommande. Det innebär att antalet jästinfektioner du upplever skulle kunna förebyggas i framtiden.

Vaginala truspsymtom

Eftersom svampen bara presenterar sig efter att den har börjat multiplicera, är det möjligt att smittas utan att veta. Om så är fallet är det enda sättet att fastställa huruvida en infektion är närvarande, att ha ett cervikalt smältprov. Detta är dock ofta onödigt eftersom många kvinnor kan berätta om de har tröst och tillståndet anses inte vara farligt så att vänta på att symtomen utvecklas och att beställa effektiv behandling är enkel.

Symtom på vaginal tröst är ofta associerad med utsidan av skeden, som kan behandlas genom att använda överkroppsmedel, men du kan känna obehag internt. I detta fall kan pessaries användas. För dem som inte är bekanta med pessaries eller applicerar krämer, kan svampdödande läkemedel som är kliniskt effektiva och tillgängliga på receptet också användas. Mer om alla torkbehandlingsmetoder beskrivs vidare.

Symptom som presenterar sig är:

 • Klåda (särskilt kring vulva) Ömhet (särskilt runt vulva)
 • Irritation runt könsområdet
 • Märkbart röd vagina och vulva
 • Ändra till vaginalt urladdning
 • Svag smärta vid urinering eller under sex

För kvinnor som aldrig har upplevt en jästinfektion före eller känner att den här senaste delen av tillståndet är annorlunda på något sätt, kommer din läkare att kunna analysera symptomen och erbjuda den rätta behandlingen. Ett tillstånd som liknar tröst är bakteriell vaginos och ett cervixtestprov kan skilja mellan detta tillstånd och en jästinfektion.

Hur man förhindrar tröst

Att förebygga tröst från att inträffa kan vara genomförbart om du känner till triggarna och kan markera symptomen snabbt. Även om det här kan vara svårt i början, om du är utsatt för utbrott eller nyligen haft tröst, kan du övervaka vissa aspekter för att säkerställa att tillståndet styrs eller åtminstone sänks i allvar. Till exempel minskar ditt intag av alkohol eller skär ner på söta och bearbetade livsmedel som det varit känt för att orsaka tröst.

Om vissa antibiotika orsakar tröst kan du fortsätta med hela kursen och hantera symptomen eller söka behandling som kan användas i samband med nämnda medicinering för att lindra symtomen tills kursen är över.

Tvättning av vagina kan rent vatten kan hjälpa till att undvika symptom, men över rengöring (eller douching) kan faktiskt provocera och obalans, som kan använda vaginala produkter som innehåller parfymer och alkohol (dessa kan torka ut vagina). Att byta underkläder och ha på sig byxa kan också minska dina chanser att utveckla tröst.

Bomullsunderkläder rekommenderas också om du är känslig för trusinfektioner. Undvik att använda produkter som desinfektionsmedel och antiseptika, vilket kan irritera skeden och öva bra allmän hygien. Om du gör det kommer det att sänka risken för att infektionen smittas, och förhindra att upprepade utbrott inträffar.

Trush behandling

Kvinnliga tröstbehandlingar varierar mellan överkroppskrämer och pessarier till receptbelagda läkemedel. Beroende på allvaret av jästinfektion kan en läkare rekommendera en behandling utifrån vad han eller hon bedömer vara den lämpliga metoden som ger de bästa resultaten. Med tiden kommer du att vara den bästa domaren på vilken behandling eller antifungals som fungerar för dig.

Över-the-counter pessaries, krämer och tabletter

Metoden för applicering kan också spela en slutgiltig roll i vad du äntligen skulle vara bekväm med, vare sig det är en tablettbehandling eller krämapplikation. Till exempel kan over-the-counter vara orala tabletter (även om dessa inte är kliniskt bevisade) och krämer som appliceras på utsidan av vagina för att ge lättnad tills infektionen rensar.

Det är möjligt att du kan känna av inre klåda och obehag, i vilket fall pessar är också en överklagande metod som kan ge lättnad och bota infektionen på svåra platser. Pessaries kommer med ett tunt plaströr som enkelt sätter in tröst i skeden. Tabletten du skulle ha placerat på änden sätts sedan in och röret avlägsnas.

receptbelagda läkemedel

Om du funderar på tabletter och kliniskt beprövade krämer, speciellt om dina symptom är måttliga till svåra i naturen finns receptbelagda alternativ. På vår hemsida erbjuder vi två receptbehandlingar, nämligen Diflucan och Gyno-Daktarin, för behandling av trussinfektioner. Diflucan är en antimykotisk behandling som innehåller flukonazol och tas som ett piller. Gyno-Daktarin innehåller mikonazol och är en krämbaserad behandling. Båda är kliniskt bevisade att de är effektiva behandlingsformer, och de två variationerna tillåter patienter att välja vilken metod som passar dem bättre.

Kan jag köpa tröstbehandling online?

På vår sida kan du köpa receptbelagda behandlingar Diflucan och Gyno-Daktarin för tröst som kliniskt bevisats för att lindra symtom och bota jästinfektioner snabbt. Om du vill använda en stark och medicinskt beprövad grädde i stället för de överklagande metoderna, eller föredrar att ta svampdödande tabletter, kan du köpa någon av dessa två vaginala trusläkemedel efter att ha slutfört vårt enkla online-konsult.

På beställningar som placeras före 16.30 får du din medicin nästa dag, eller samma dag för postnummer i London, utan extra kostnad så att du kan börja lindra symptom så snart som möjligt.