Diabetes

Diabetes

Symptom, orsaker och hantering av typ 2-diabetes

Diabetes är ett tillstånd där en persons blodsockernivån är för hög. Diabetes mellitus, som det ibland är känt, är uppdelad i två primära typer; Nämligen typ 1 och typ 2 diabetes. Nästan 2,8 miljoner människor i Storbritannien har detta tillstånd, med drygt 75% av dem som har typ 2, vilket kräver diabetesbehandling. Medan diabetesbehandling inte är en bot kan det hjälpa till att hantera tillståndet och bibehålla hälsan.


Om du har diagnostiserats med diabetes typ 2 och vill köpa din diabetesbehandling online kan du göra det på vår sida efter ett enkelt samråd. Detta används av våra läkare för att säkerställa att behandlingen är säker för att du ska kunna använda och kommer att vara effektiv för att hantera ditt tillstånd. Vi erbjuder också olika fraktalternativ för att du ska få din medicin i tid och utan problem.

Vad är diabetes?

Diabetes är ett vanligt livslångt tillstånd som gör att en persons blodsockernivån blir för hög under en lång tidsperiod. Enligt den senaste statistiken finns för närvarande 3,9 miljoner män och kvinnor diagnostiserade med diabetes i Storbritannien (1 av 16 personer). När det gäller typ 2-diabetes kan människor gå år utan att det diagnostiseras och eftersom blodsockernivån ökar kommer fler symtom att uppstå, liksom potentiellt skadliga hälsokomplikationer. Dessa kan undvikas med effektiv receptbelagd medicinering, men det är viktigt att få diagnosen så tidigt som möjligt. Ofta kan människor ha högt blodsockernivån, men inte tillräckligt höga för att bli klassificerad som diabetiker. Detta kallas före diabetes, där risken för att utveckla typ 1 eller typ 2-diabetes ökar.

Det finns totalt två typer av diabetes; Typ 1 och Typ 2. Vi på vår sida ger effektiv behandling för typ 2-diabetes bara. För mer information om skillnaderna mellan dessa två former av diabetes, se avsnittet nedan.

Vad är skillnaden mellan typ 1 och typ 2-diabetes?

Typ 1-diabetes är en autoimmun sjukdom och kännetecknas av kroppens oförmåga att producera insulin. För att motverka detta måste personer som har diagnostiserats med denna typ injicera sig med insulinskott med jämna mellanrum. Eftersom det inte finns något botemedel eller sätt att reversera detta tillstånd, måste detta göras under hela livet.

Till skillnad från den första formen av tillståndet inträffar typ 2 när kroppens celler inte kan reagera ordentligt på hur insulin produceras eller om kroppen producerar insulin men inte tillräckligt med det. Vanligtvis kan detta behandlas med en kontrollerad hälsosam diet och noggrann övervakning av blodsockernivåerna. Men om tillståndet är progressivt kan diabetesbehandling och medicinering behövas för att hantera det. Många drabbas av detta på grund av fetma och dålig kost, med den här typen av sjukdomen är mycket vanligare än typ 1.

Typ 2 diabetes symtom

Både typ 1 och typ 2 uppvisar liknande diabetes symtom. Dessa inkluderar tecken som ökning i törst, trötthet, viktminskning, könsstympning och ett ökat behov av urinering. Typ 1 kan också orsaka kramp, förstoppning, hudinfektioner och synförändringar.

Vad som skiljer dem är i allmänhet den hastighet som diabetesproblemen presenterar sig. Typ 1-symtom kommer sannolikt att utvecklas snabbare och är vanligtvis mer intensiva, där typ 2-symtom är normalt långsammare och mildare. Det är därför som tillståndet kan gå obemärkt i flera år.

Typ 2-diabetes orsakar

Generellt anses det att genetiken spelar den största rollen i utvecklingen av typ 2-diabetes. Om ett barns föräldrar lider av typ 2, finns det en 1 till 3 chans att det kommer att påverka dem också. Andra faktorer inkluderar emellertid ålder, fysisk inaktivitet, graviditet och fetma. I sällsynta fall kan det också orsakas av vissa mediciner, även om detta inte är utbrett. Diabetes riskfaktorer, såsom kost, viktökning, medicinering, stillasittande livsstil och ålder, ökar alla en chans att utveckla det kroniska tillståndet. Diabetes orsaker är därför varierade, men om du tror att du lider av tillståndet, är det bästa att handla med din läkare om du upplever diabetesdiabetes. Villkoren kan diagnostiseras genom ett enkelt blodprov.

Behandling av typ 2-diabetes

Om du har diagnostiserats med typ 2-diabetes och undrar hur du behandlar den effektivt, kommer en förändring av kost och ökad träning noga att rekommenderas innan någon diabetesbehandling. För de flesta individer är det tillräckligt för att hantera och kontrollera tillståndet. Om detta inte är effektivt eller om tillståndet är svårt, kan en diabetesbehandling som Metformin, som kommer i tablettform, vara ordinerad. Läkemedlet hör till en grupp behandlingar som kallas biguanider, men andra kan inkludera glitazoner, DPP-4-hämmare, alfa-glukosidashämmare, sulfonylurinstoffer och prandiala glukosregulatorer.

Förebyggande av typ 2-diabetes

Det är möjligt att framgångsrikt förebygga typ 2-diabetes genom att följa följande metoder för förebyggande:

  • Sluta röka
  • Lägre alkoholintag
  • Träna regelbundet – minst 150 minuter per vecka
  • Följ en hälsosam och balanserad kostplan inklusive mat med hög fiber
  • Håll en hälsosam vikt
  • Övervaka blodsockernivån minst en gång per år

Kan jag köpa typ 2-diabetesbehandling online?

På vår hemsida erbjuder vi Metformin som en effektiv och kliniskt beprövad diabetesbehandling för patienter som diagnostiserats med typ 2-diabetes efter att ha genomfört ett helt enkelt online-samråd. Detta är för att säkerställa din lämplighet för diabetesbehandling och din säkerhet när du använder medicinen. När de godkänts av våra brittiska registrerade läkare kommer de att utfärda recept och vårt brittiska apotek kommer att dispensera och leverera det direkt till din dörr via vår kostnadsfria leveransservice nästa dag.