Hårborttagning

Hårborttagning

Råd och behandling för att minska överskott av kvinnlig ansiktshårtillväxt

Hårborttagning avser processen att avlägsna oönskat överskott av ansiktshår. Detta kan göras säkert och effektivt genom användning av receptbelagd behandling. Hirsutism (överskott av hårtillväxt) kan också behandlas av över diskbehandlingar, laserprocedurer och elektrolys, även om många kvinnor föredrar att använda mediciner som Vaniqa, som kliniskt visat sig vara effektiva.

Hårborttagning kan nu enkelt och effektivt utföras med receptbelagda hårborttagningskrämer som Vaniqa, som är kliniskt testade och tillgängliga för att köpa online på vår hemsida idag.

Vad är hirsutism?

Hirsutism består av överdriven hårväxt på kvinnor, särskilt på ansikte, bröst och nacke, även om det också kan förekomma på lår, könsdel, nacke, mage och skinkor. Håret är vanligtvis mycket mörkare och tjockare än terminal hår i dessa områden. Detta tillstånd utvecklas normalt tillsammans med andra tillstånd, såsom akne och seborré.

Hårborttagning för kvinnor

Överdriven hårväxt kan vara ett obekväma och pinsamt tillstånd för att påverka kvinnor. Beroende på individen kommer graden av hirsutism att variera, men de flesta kvinnor finner tillståndet obehagligt oavsett hur illa de påverkas av det. Den viktiga skillnaden här är emellertid att “mindre” allvarliga fall av överdriven hårväxt bara kräver en mild metod som rakning eller vaxning, medan mer allvarliga fall kommer att kräva en receptbelagd hårborttagningskräm.

Hirsutism orsakar

Hårtillväxt, både hos män och kvinnor, är ett resultat av hormonnivåer i kroppen. Hirsutism tros vara ett resultat av för många androgener, som är manliga könshormoner, är närvarande eller om den specifika personen är mer känslig för androgener totalt. Det kan också orsakas på grund av polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), där den överdrivna hårväxten vanligtvis åtföljs av oregelbundna perioder och utbrott av akne.

Överdriven hårväxt kan också vara ett symptom på ett ytterligare medicinskt tillstånd eller ens orsakas av en specifik typ av medicinering. Oftast de som används för att behandla epilepsi och endometrios. Vanligtvis är det dock en liten bestämd förklaring varför en kvinna kommer att drabbas av hirsutism. Detta är särskilt fallet när det gäller kvinnor som upplever idiopatisk hirsutism, som inte har någon medicinsk förklaring till hur det orsakades. Enligt NHS diagnostiseras cirka 23% av kvinnor med hirsutism med idiopatisk hirsutism. Under dessa omständigheter är det upp till kvinnan att bestämma om någon behandling krävs alls.

Hirsutism symptom

Vid diagnos av hirsutism består tillståndet av alltför stora mängder hår som växer på kvinnans ansikte, särskilt på överläppen och hakan. Hår kan också växa på nacke, bröst, mage, lår och könsdel. Det överdrivna håret är normalt mörkt i färg och tjockt. Andra anmärkningsvärda symtom kan innefatta:

 • fet hud
 • En avtagande hårlinje
 • En djupare röst
 • Utbrott av akne i ansiktet, bröstet eller baksidan
 • En förstorad klitoris

Behandling av hirsutism

Som tidigare noterats, beroende på svårighetsgraden av överskott av hårväxten, finns det flera metoder för ansiktshårfjerning för kvinnor som kan visa sig vara effektiva. Kom ihåg att innan du utför någon av dem bör du kontakta din läkare eller söka dermatologisk vägledning. För det mesta, för milda fall, är de metoder som oftast används rakning, blekning, vaxning, gängning och plockning. Dessa kan göras enkelt och i privatlivet för ditt eget hem men kommer bara att vara effektiva under korta perioder och anses därför inte vara ett botemedel. De är också alltid effektivare om de görs regelbundet, men då kan det leda till obehag och irriterad hud.

För det andra finns det långsiktiga lösningar som kan ge kvinnor effektiva former av hårborttagning, men dessa är dyrare. Laserbehandling och elektrolys är de två mest populära metoderna i denna kategori. Laserbehandling består av ett antal laserljus som används för att skada den faktiska hårfollikeln för att avlägsna och fördröja hårväxten. Elektrolys gör detta på samma sätt förutom att en liten nål används såväl som en liten elektrisk ström. Båda betraktas som säkra metoder, men kan orsaka lite obehag, men elektrolys ses också som en av de mest permanenta metoderna för hårborttagning för kvinnor.

Slutligen finns det receptbelagda hårborttagningskrämer och behandlingar. Inledningsvis kan dock din läkare ordinera en antiandrogen som ett preventivmedelstablet om du inte har startat klimakteriet. Dessa kommer att kunna blockera det manliga könshormonet och minska den potentiella orsaken till alltför ansiktshår. De kan vara effektiva, men tar ofta lång tid att visa resultat och kommer bara att vara effektiva så länge som kvinnor fortsätter att ta p-piller.

En hårborttagningskräm som Vaniqa kan ordineras om antiandrogener har visat sig ineffektivt. Denna kräm appliceras på det önskade området av huden och saktar hårets tillväxt tills det blir mindre och mindre synligt. Det är mycket effektivt och kliniskt testat för säkerhet.

Förhindra hirsutism

Även om det inte finns några garanterade eller kliniskt beprövade metoder för att förhindra hirsutism kan de metoder som anges nedan göra en skillnad:

 • Utövar regelbundet
 • Efter en näringsrik kost
 • Användning av vissa hudkrämer, t.ex. E45 grädde
 • Undvik vissa droger, särskilt Danazol (Danocrine)
 • Drickande organiska teer (t ex spearmintte)
 • Med naturliga växtbaserade läkemedel som innehåller gurkmeja som ingrediens
 • Håll övervikt under kontroll om du har att göra med polycystiskt äggstockssyndrom

Kan jag köpa behandlingar för hårborttagning online?

Du kan beställa den kliniskt beprövade hårborttagningskrämvan Vanaqa online på vår sida med garanterat gottfinnande och snabb leverans efter en ledig läkarmottagning för att säkerställa din lämplighet. Våra brittiska registrerade läkare kommer att använda samrådet för att bilda en diagnos och om den dos du har valt är rätt för dig att använda, kommer de att utfärda recept. Det är viktigt för din egen hälsa att du är helt ärlig och öppen under ditt online-samråd. Alla beställningar levereras från vårt registrerade apotek via vår gratis nästa dag leveransservice. När du väl har godkänts kommer din hårborttagningskräm att levereras direkt till din dörr.