Herpesvirus

Herpesvirus

Orsaker, symtom och effektiv medicinering för behandling av herpes

Herpes är namnet på en samling av mycket smittsamma DNA-virus, som orsakar könsorganherpes, kalla sår och bältros. En herpesinfektion förblir vanligtvis i systemet när den är kontrakterad och kan orsaka många infektioner under en persons livstid. Viruset tenderar att ligga vilande i kroppens nervceller i många år och kan ibland bli aktiv igen, vilket orsakar smärtsamma symptom och obehag.Kallsås och genital herpesinfektion orsakas av herpes simplexviruset, medan bältros orsakas av herpes zostervirus. Varken virus kan botas helt, men det finns antivirala behandlingar som kan användas för att hjälpa kroppen att bekämpa infektionen och driva viruset tillbaka till ett vilande tillstånd. De vanligaste herpesbehandlingarna är Aciclovir, Famvir och Valtrex. De kan hjälpa till att minska svårighetsgraden och smärtan vid ett utbrott, samtidigt som du försämrar din återhämtningstid betydligt.

Genital herpes

Genital herpes är en mycket vanlig och mycket infektiös sexuellt överförd infektion som främst orsakas av herpes simplex virus typ 2 (HSV-2). Viruset kan sporadiskt orsaka utbrott av smärtsamma genitala herpes symptom, som inkluderar vattenblåsor, röda sår och sår i och runt könsorganen, låren, skinkorna och anusen. Det kan enkelt gå från en person till nästa genom att komma i direkt kontakt med en person som visar aktiva genitala herpes symptom. Det kan dock också spridas genom sexuell kontakt även om infektionen inte är synlig.

Det uppskattas att 80% av de personer som har en genital herpesinfektion inte är medvetna om att de har smittats med viruset. Vissa människor kan uppleva symtom direkt och fortsätta att få regelbundna obehagliga utbrott under det första året efter att de har fått viruset.

För mer omfattande information om detta tillstånd besök genital herpes sidan.

Kall sår

Kallsås är mycket vanliga och förekommer som vätskefyllda blåsor runt munnen. Denna infektion orsakas av herpes simplex virus typ 1 (HSV-1) och de flesta tar upp det när barn kommer i kontakt med personer som visar aktiva symtom. Det är osannolikt att du kommer att visa symptom under barndomen och de flesta börjar bara ha utbrott när de når puberteten. Det är också möjligt att kontrakta viruset som en vuxen genom att komma i kontakt med en person som har en infektion. Även om kyssning är det mest troliga sättet att fånga viruset, kan man använda en persons tandborste eller rakhyvel också riskera att fånga den.

Vuxna som får smittade bildskärmssymtom några veckor efter att de har kontrasterat viruset. Utan behandling kan kalla sår ta upp till två veckor för att helt läka och försvinna. Viruset påverkar människor annorlunda; Men vissa människor kan vara mer mottagliga för utbrott än andra.

Om du vill ha mer information om denna infektion, besök sidan för kalla sår.

Bältros

Bältros är ett smärtsamt utslag som förekommer från tid till annan hos människor som har smittats av herpes zostervirus, samma virus som orsakar vattkoppor. Människor som har haft vattkoppor kan potentiellt utveckla bältros senare i livet. Normalt ligger viruset vilande i flera år efter att kycklingspoxymtomen har försvunnit och sedan återaktiveras i kroppens nervceller och orsakar smärtsam utslag.

Inte alla som har haft vattkoppor kommer att utveckla bältros och det är inte känt varför vissa utvecklar en bältrosutslag och andra inte. Till skillnad från förkylningssår och könsorganherpes är helvedlar inte smittsamma, men en person som inte har haft vattkoppor kan fånga den genom att komma i direkt kontakt med en person med aktiv infektion.

Besök vår bältros sida för att få veta mer om detta tillstånd.

Vilka herpesbehandlingar finns det?

Det enda sättet att behandla herpes är att använda en antiviral behandling för att tvinga infektionen tillbaka till dess inaktiva tillstånd. De mest använda herpesbehandlingarna är Aciclovir, Famvir och Valtrex. Var och en av dessa behandlingar kan användas för att behandla könsorganherpes, kalla sår och bältros. Doseringen varierar dock beroende på det tillstånd du vill behandla.

En herpesinfektion ska behandlas så snart du märker symtom, varför vår hemsida erbjuder gratis överlämning av kurir på alla beställningar av herpesvirusmedicin.