Högt blodtryck

Högt blodtryck

Symtom, orsaker och behandlingar för att minska högt blodtryck (hypertoni)

Högt blodtryck är ett medicinskt tillstånd som gör att hjärtat ska fungera hårdare än det borde Det kallas även ibland hypertension. Högt blodtryck kan ge enormt tryck på artärerna och få dem att dela upp, medan många människor med detta tillstånd riskerar att utveckla hjärtproblem senare i livet. Hypertoni ökar också en lidandes strokerisk betydligt.Även om högt blodtryck kan vara farligt för din hälsa, är det ett mycket behandlingsbart tillstånd. Högt blodtryckshantering involverar normalt livsstilsförändringar, en balanserad kost och en tillräcklig mängd motion i kombination med ett antal behandlingar, som för närvarande är tillgängliga för beställning från vår webbplats. Behandlingarna nedan är receptbelagda och effektiva för att minska högt blodtryck. Allt som krävs för att beställa är att fylla läkarens samråd för att säkerställa att behandlingarna kommer att vara lämpliga för din användning, alternativt ta reda på mer information nedan om högt blodtryck.

Vad är högt blodtryck?

Högt blodtryck (även kallat hypertension) är ett tillstånd där det är för mycket tryck som används av hjärtat för att pumpa blod runt kroppen genom blodkärlen. Detta mycket vanliga tillstånd drabbar en av tre vuxna i Storbritannien, och det är vanligare bland männen. Det höga blodtrycket behandlas inte effektivt, det kan möjligen orsaka stroke, hjärtattacker, hjärtsvikt, njursjukdom och demens.

Hur vet jag om jag har högt blodtryck?

Många personer med högt blodtryck vet inte alltid att de har det, för att, som högt kolesterol, det sällan har några symtom. Det enda sättet att veta om du har högt blodtryck är att diagnostisera av en läkare efter att ha övervakat ditt blodtryck under en tidsperiod.

När din läkare gör ett blodtryckstest mäter de mängden tryck och belastning som utövas på artärväggarna. Om detta är konsekvent högt kan en läkare diagnostisera dig med högt blodtryck.

Vad orsakar hypertoni?

Det finns två typer av blodtryck, nämligen primär och sekundär, som definieras av orsakerna till tillståndet.

Primär hypertoni har inga specifika orsaker. Det finns dock många riskfaktorer som kan öka en persons chanser att utveckla den, inklusive ärftliga skäl, en ohälsosam kost som består av mat som är hög i salt eller fett, brist på motion, ålder (över 60 i synnerhet), stress eller alkoholmissbruk .
Sekundär hypertension är vanligtvis ett resultat av ett hälsoproblem (t ex lupus), medicinering (t ex ibuprofen) eller hormonella tillstånd (t ex Cushings syndrom).

Vad är symtomen på högt blodtryck?

Högt blodtryck (hypertoni) orsakar sällan symtom. Innan tillståndet börjar orsaka andra hälsoproblem är det inte alltid möjligt att berätta om du är i riskzonen eller inte, eftersom tecken på tillståndet är svåra att upptäcka. Det är därför viktigt att du besöker din läkare för regelbundna hälsokontroller så att de kan ta några blodtrycksmätningar och tillståndet kan diagnostiseras och behandlas på lämpligt sätt. I mycket sällsynta fall kan hypertoni orsaka:

 • Huvudvärk
 • Suddig syn
 • Andnöd
 • Näsblod

Hur kan högt blodtryck påverka din hälsa?

Högt blodtryck, om det lämnas obehandlat, kan öka risken att utveckla hjärtproblem, stroke, aneurysmer och blodproppar, vilka alla kan vara dödliga. Perfekt friska kvinnor kan utveckla högt blodtryck under graviditeten – ett tillstånd som är känt som graviditetsinducerad hypertoni. Detta kan leda till preeklampsi, vilket är ett extremt allvarligt tillstånd som kan orsaka ett antal allvarliga komplikationer.

Behandling av högt blodtryck

Den högt blodtryckshantering du behöver kan i stor utsträckning bero på hur högt blodtrycket är och hur mycket risk det medför för din hälsa. Behandling kan innefatta livsstilsförändringar eller receptbelagda läkemedel. Receptbelagda läkemedel kan inkludera amlodipin, bendroflumetiazid, lisinopril och ramipril. Dessa tabletter arbetar för att sänka blodtrycket genom att utöka blodkärlen, så att blodet kan flöda mer fritt runt kroppen, vilket innebär att hjärtat inte behöver fungera lika hårt. De olika läkemedlen för högt blodtryck kan klassas som ett av följande:

 • Alfa-blockerare
 • Beta-blockerare
 • Angiotensin-omvandlande enzym (ACE) -hämmare
 • Kalciumkanalblockerare
 • Diuretika

Dessa kliniskt beprövade receptbelagda läkemedel bör, samtidigt som de är mycket effektiva, tas tillsammans med livsstilsförändringar. Inklusive dieting, träning, sluta röka och minska alkohol och saltintag. Detta ger dig den bästa chansen att effektivt kontrollera ditt höga blodtryck på lång sikt.

Förhindrar högt blodtryck

Det är möjligt att framgångsrikt förhindra högt blodtryck (hypertoni) genom att följa förebyggande tips som anges nedan:

 • Sluta röka
 • Behåll en hälsosam vikt
 • Följ riktlinjer för lämplig alkoholkonsumtion
 • Träna regelbundet
 • Lägre saltintag
 • Ät frukt och grönsaker varje dag
 • Kontrollera ditt blodtryck en gång per år

Kan jag beställa en högt blodtrycksbehandling online?

vår webbplats erbjuder dig ett säkert och bekvämt sätt att beställa högt blodtrycksbehandlingar online genom att helt enkelt genomföra ett kort samråd. När din recept är godkänd kommer den att skickas till vårt apotek där en apotek kommer att dispensera din behandling via en säker överlämnad kurir.