Hormonbytesbehandling (HRT)

Hormonbytesbehandling (HRT)

Hormonersättningsterapi (HRT) information och behandlingar för klimakteriet

Hormonal ersättningsterapi (HRT) är en behandling som ges till kvinnor för att minska symptomen på klimakteriet. När en kvinna blir äldre kommer hennes kropp att producera mindre östrogen, vilket får hennes äggstockar att sluta producera ägg. Hennes perioder blir därför oregelbundna eller slutar permanent. Låga nivåer av östrogen kommer att orsaka ett antal symtom som humörsvängningar, nattsvett, hettavlor och vaginaltørrhet. Att ta denna medicin kan hjälpa till att minska de obehagliga symptomen på klimakteriet och hjälpa till att återställa kroppens tillförsel av kvinnliga hormonnivåer, så att din kropp kan fungera normalt igen.Vår webbplats erbjuder ett brett utbud av läkemedel för hormonell ersättningsterapi, så att du kan beställa din behandling säkert och säkert på nätet. Om du redan har ordinerat denna behandling kommer du att kunna slutföra ett online-samråd med en av våra registrerade läkare. När du beställer hos oss, skickas din behandling säkert till dig via gratis leverans över natten.

Vad är HRT?

HRT ersätter hormonet östrogen som är utarmat under klimakteriet för att minska / stoppa de besvärliga symptomen som kvinnor genomgår “förändringen” ofta känner. Menopausen saktar ner och slutar slutligen produktionen av ägg och perioder som hindrar dem från att kunna bli gravid genom naturliga metoder. Klimakteriet uppträder vanligtvis hos kvinnor som är i deras tidiga 50-talet men det kan hända tidigare beroende på genetik, hälsa och andra faktorer. Genom att återställa hormonhalterna hos kvinnor som upplever klimakteriet kan HRT lindra de fysiska och känslomässiga effekterna.

Du kan köpa HRT online på vår webbplats utan att behöva besöka din läkare för recept. De har olika typer, inklusive tabletter och fläckar som är tillgängliga för att hjälpa dig att få igenom symptomen på klimakteriet, inklusive humörsvängningar, hettavlor och brist på vaginalsmörjning.

Hur fungerar hormonell ersättningsterapi?

Ledande fram till klimakteriet börjar en kvinna gradvis producera mindre östrogen, vilket resulterar i att östrogenblodnivåerna minskar avsevärt. Detta orsakar i sin tur ett antal obehagliga symptom, såsom humörsvängningar, hetvatten och vaginal torrhet. Dessa typer av mediciner fungerar genom att komplettera kroppen med östrogen för att ersätta förlusten av östrogen och bidra till att minska eventuella symtom.

Det finns två huvudsakliga hormoner som används för att behandla klimakteriet och den typ som tas är vanligtvis beroende av om du har haft en hysterektomi. Östrogen ges ofta för att ersätta hormonet som saktar i produktionen under klimakteriet. Förutom att hjälpa dem att gå igenom klimakteriet kan det också hjälpa till att sakta ner åldrandet. Med utarmade mängder hormoner kan kroppen bli bristfällig vid användning av kalcium som är nödvändigt för ben- och tandstyrka. Det kvinnliga hormonet bidrar också till att hålla kolesterolnivån i balans genom att öka det goda kolesterolet.

Vissa HRT-mediciner innehåller också progesteron, vanligtvis kvinnor som inte har haft en hysterektomi. Kvinnor som inte har tagit bort livmoderhålan kan ha ökad risk för cancer på grund av att cellerna inte släpps under menstruationen. Progesterons roll är att minska risken för att cancerceller bildas genom att livmodern blir tunnare.

Det är viktigt att veta att denna behandling inte kan användas i stället för preventivmedel, om du fortfarande upplever din menstruationscykel.

Vad är typerna av HRT?

Kvinnor som går igenom klimakteriet symptom kan köpa HRT online i olika former beroende på deras symptom svårighetsgrad, oavsett om de har haft hysterektomi och personliga preferenser. HRT finns på vår webbplats som en tablett eller lapp som innehåller östrogen ensam eller kombinerat med progesteron för livmoderhälsa.

Det finns tre huvudtyper av hormonell ersättningsterapi: östrogen, kontinuerlig kombinerad HRT och cyklisk HRT. Cyklisk HRT är ett sätt att balansera din kropp så att den kan efterlikna den vanliga menstruationscykeln. Östrogen är konstant, men progesteron tas bara upp till 14. Detta medför en period varje månad så att kroppen kan frigöra sig från celler som kan samlas hos kvinnor som inte har genomgått en hysterektomi på det sätt som det skulle före klimakteriet och det är ett bra Alternativ för kvinnor som andra typer av HRT inte är lämpliga för. Du kan köpa Evorel Sequi HRT online som innehåller förpackningar av båda typerna av hormon.

  • Östrogen-bara behandlingar är endast lämpliga för kvinnor som har haft hysterektomi. Det finns inget behov av ytterligare progestogen eftersom det inte finns någon risk för livmodercancer. Denna form av HRT tas dagligen.
  • Kontinuerlig kombinerad HRT består av både östrogen och progestogen. Denna behandling rekommenderas vanligen för kvinnor som inte har haft hysterektomi, men är postmenopausala (har inte haft en period i 12 månader). Eftersom tillägget av östrogen potentiellt kan orsaka cancer i livmodern behövs progestogen för att skydda livmoderns foder. Denna behandling tas dagligen, utan paus mellan förpackningar.
  • Cyklisk behandling är lämplig för kvinnor som inte har haft hysterektomi, har fortfarande sina perioder och upplever menopausala symtom. Denna behandling kan tas på två sätt. För kvinnor som har regelbundna perioder tas östrogen dagligen, med ett progestogen som tas i slutet av cykeln i 14 dagar. För kvinnor vars perioder är oregelbundna tas östrogen dagligen och en progestogen tas i 14 dagar var tredje månad.

Förutom att kunna få östrogen ensam eller kombinerat med progesteron är ett annat alternativ tibolon (testosteron). Även om du kan relatera testosteron till att vara ett manligt hormon är det en lågdossteroid som kan hjälpa kvinnor som har förlorat sexuellt intresse, upphetsning och tillfredsställelse att återfå det. Det kan också bidra till att minska risken för osteoporos hos postmenopausala kvinnor. Det syntetiserar också östrogen och progesteron för att bekämpa klimakteriet och associerade hälsoproblem med minskad hormonnivå.

När ska jag starta behandlingen?

Hormonal ersättningsterapi bör startas när en kvinna börjar klimakteriet om det har bedömts som nödvändigt av läkaren. Inte alla kvinnor kommer att behöva hormonell ersättningsbehandling. Den genomsnittliga åldern för en kvinna att nå hennes klimakteriet i Storbritannien är 52. Men kvinnor kan uppleva klimakteriet under 40-talet och redan i 30-talet.

Vilka är fördelarna med HRT?

Den största fördelen med denna behandling är att det hjälper till att lindra eventuella störande symtom i samband med klimakteriet, inklusive vaginal torrhet eller klåda, humörsvängningar, hetta och nattsvett, genom att ge kroppen hormoner.

De minskande nivåerna av östrogen under klimakteriet kan också få benen att bli tunnare och mer ömtåliga, vilket ökar risken för sprickor. Kosttillskotten av östrogen från denna behandling kan också bidra till att bibehålla benstyrkan. Denna behandling kan därför användas för att hantera förebyggande av osteoporos, för kvinnor som har försökt andra behandlingar utan framgång.

Biverkningar och försiktighetsåtgärder

Som med alla läkemedel finns det en chans att du kan drabbas av biverkningar tills din kropp anpassas. På grund av att de är många typer av HRT på vår sida kan du prova olika typer för att hitta den som passar dig.

Biverkningar för östrogenmedicinering kan inkludera benkramper, illamående och uppsvällning, huvudvärk och bröstsvullnad och / eller ömhet. Att sänka kolhydrater, öka övningsnivåerna och ta medicinen med mat kan hjälpa till att lindra symtomen.

Progesteron kan också ha liknande biverkningar som med hormoner som produceras naturligt av kroppen. De som tar progesteron HRT kan också uppleva akne och ryggvärk tills deras kropp anpassar sig.

Hur man köper HRT-behandlingar säkert online

Att köpa receptbelagd HRT-behandling online på vår sida gör att de som går igenom klimakteriet kan få lindring från symptom utan att behöva se sin läkare. För att få den inledande medicinen måste ett gratis online konsultformulär fyllas i. Detta är för att säkerställa att du inte har några hälsoproblem eller tar mediciner som kan interagera. När det väl överenskommits att den valda medicinen är rätt för dig, kommer receptet att skickas till apotek och skickas och levereras samma dag gratis om det beställs före kl. 16.30 till en adress i London. Om du bor utanför detta område kan du få gratis leverans nästa dag till din dörr i diskret förpackning.