Könsvårtor

Könsvårtor

Symtom och effektiv topisk medicinering för att behandla könsvårtor

Genitala vårtor är en av de vanligaste formerna av sexuellt överförbara infektioner (STI) i Europa. De orsakas av humant papillomvirus (HPV) och är mycket smittsamma. Ett utbrott av könsvårtor kännetecknas av små kötttillväxter som förekommer i könsorganen hos både män och kvinnor. Dessa tillväxter kan skilja sig åt i färg, vanligtvis enligt hudtonen hos individen på vilken de förekommer. Denna STI är särskilt vanlig bland personer mellan 17 och 33 år, men de kan påverka människor i alla åldrar.


Om du är infekterad har du 60% chans att smitta en sexpartner, även om du bara engagerar dig i sexuell kontakt en gång. Av denna anledning bör du ta en genitalvård så snart som möjligt efter att du smittats för att minska risken. Även om det finns mediciner tillgängliga som kan hjälpa till att kontrollera och rensa ett utbrott, finns det ingen genitalvård botemedel som för närvarande finns tillgänglig. Det är viktigt att förstå att viruset som orsakar utbrott, HPV, är obotligt. Det innebär att viruset alltid kommer att vara i din kropp och kan utlösa ett ytterligare utbrott när som helst. Du kan beställa kliniskt beprövade könsvårdsbehandlingar på vår hemsida idag.

Vad är genitala vårtor?

Genitala vårtor är en mycket vanlig form av viral STI (sexuellt överförd infektion) som orsakas av HPV-viruset (humant papillomvirus). Denna mycket smittsamma STI påverkar hundratals individer i Storbritannien varje år, med i genomsnitt 250 nya fall diagnostiseras årligen. Våra själva ser ut som små köttväxter, men kan också formas som en blomkål.

Genitala vårtor kan påverka både män och kvinnor och sprids under oskyddad sexuell kontakt, inklusive vaginalt, oralt eller analsex. Även om det inte finns någon känd botemedel för att bli av med genitalvårdar i obestämd tid, finns kliniskt beprövade mediciner att köpa som effektivt kan kontrollera detta tillstånd samt att minska allvarlighetsgraden av könsorganets utbrott.

Genitala vårtor orsakar

Det humana papillomviruset (HPV), som sprids genom sexuell kontakt, orsakar detta STI. Cirka 90% av könsvårdsinfektioner orsakas av två stammar av HPV: HPV-6 och HPV-11.

Dessa stammar av HPV anses vara “låg risk”, vilket innebär att deras potential att orsaka cancer är låg. Det finns andra typer av HPV-stammar, vilket kan leda till livmoderhalscancer, som HPV-16, men dessa är inte samma stammar som orsakar könsvårtor.

Genitala vårtor sprids genom att ha oskyddad vaginal, anal eller oralsex med en infekterad partner. Det betyder en person som är smittad med HPV. Om du engagerar dig i oskyddat kön är det betydligt mer sannolikt att du kommer att bli smittade. Du kommer också ha högre chans om du har flera sexpartners.

Vad orsakar ett utbrott?

Kliniska studier har visat att de viktigaste utlösarna av ett utbrott kan innefatta:

  • En högre alkoholkonsumtion än normalt
  • Genitalfriktion
  • Trötthet
  • Spänning

Genitalvarts symptom

De flesta människor inser inte genast att de har smittats med denna STI, eftersom det kan ta flera månader innan viruset leder till ett utbrott. Det är därför det är viktigt att bli testad för STI efter att du har oskyddad sex.

De första genitalvarts symptomen kommer att vara:

  • tillväxt av köttiga klumpar på könsorganen

Könsvårtor hos kvinnor kommer att dyka upp i eller runt skeden och labia liksom i det allmänna könsorganet, medan könsvårtor hos män kommer att dyka upp på penis, ofta på eller under förhuden. I utseende kan de vara små eller stora, är vanligtvis smärtfria och kan vara grova eller släta. Vissa människor rapporterar att de är kliande, men det är inte fallet för alla. Det är viktigt att notera att ibland kan vårtor inträffa internt, vilket innebär att det inte skulle förekomma några synliga genitalvarts symptom.

Behandling av könsvårtor

Genitala vårtor kan effektivt behandlas med hjälp av kirurgi eller receptbelagda läkemedel.

Kirurgi

Kirurgi behövs vanligtvis endast vid avlägsnande av exceptionellt stora vårtor eller för kvinnor under graviditeten. Surgerier tillgängliga för könsvårtor inkluderar frysning av vårtor (kryoterapi), avbränning av vårtor (elektrocautery), lasering av vårtor och skärning av vårtor (excision).

Dessa förfaranden utförs vanligtvis i en GUM-klinik. Dessa kirurgiska metoder kommer inte att bota genitala vårtor, men kan hjälpa till att hantera ett utbrott.

receptbelagda läkemedel

Läkemedel (dvs aktuella behandlingar) för hantering av könsvårtor kan innefatta receptkräm och receptbelagd lotion. Dessa kliniskt beprövade behandlingar kan köpas från vår sida i form av Aldara, Condyline och Warticon, som alla är höga effektiva och testade läkemedel med endast lätta biverkningar. Dessa behandlingar kan användas hemma utan att behöva besöka en klinik.

Förhindra könsvårtor

Genitala vårtor är helt förebyggbara och det finns olika metoder som du kan följa för att framgångsrikt förhindra detta tillstånd, inklusive följande:

  • Använd manliga eller kvinnliga kondomer – detta anses vara den mest effektiva metoden för förebyggande av könsvårtor.
  • HPV-vacciner – dessa vacciner erbjuds flickor i Storbritannien i åldern 12-13 år. Det finns två typer av vacciner för HPV; Gardasil och Cervarix, som för närvarande inte är tillgängliga på NHS. Alla former av HPV är inte skyddade med dessa vacciner. Därför kan cervixundersökningar också vara nödvändiga.
  • Dela inte sexleksaker – när du delar köksleksaker, se till att de tvättas noggrant och täckt med en ny kondom.

Kan jag köpa könsvårdsbehandlingar online?

Om du letar efter att kontrollera och rensa ett utbrott av könsvårtor, erbjuder vi på vår sida ett urval receptbelagda läkemedel för att lyckas hantera detta tillstånd. Du kan snabbt och säkert köpa dina könsvårdsbehandlingar här på vår webbplats, efter att ha genomfört ett kort online konsultation, som är helt gratis och konfidentiellt. Detta samråd kommer att bedömas av en av våra registrerade läkare i Storbritannien som kommer att avgöra om läkemedlet du väljer kommer att vara säkert och effektivt för dig.

Om så är fallet kommer du att få ett recept. Din könsvårdsbehandling skickas sedan från vårt registrerade apotek via gratis nästa leverans. Du kan vara berättigad till leverans på samma dag om du bor i London. Alla våra behandlingar levereras i vanligt, diskret förpackning.