Nödproteser (Morning After Pill)

Nödproteser (Morning After Pill)

Var du ska få morgon efter p-piller och andra akut preventivmedel tillgängliga

Det är inte ovanligt att ha preventivolyckor, oavsett om det är en splittrad kondom, missad piller eller att glömma att använda något preventivmedel alls. När detta inträffar behöver du inte panik. Det finns alltid en chans att barriärprevention kan misslyckas, eller du kan bli fångad i ögonblicket. För att hjälpa dig att skydda mot graviditet efter kön kan du beställa akut preventivmedel piller online från vår webbplats. Du kan köpa de enda två formerna för morgon efter piller som finns i Storbritannien – Levonelle och Ella – för att förhindra graviditet efter samlag.


Tar morgon efter piller snart som sex betyder att det är mest effektivt. Det är därför vi erbjuder gratis nästa dag leverans på beställningar som gjorts före 16.30, och samma dag leverans för London postnummer. Att köpa antingen morgon efter piller är lätt; Vi kommer att fråga dig några korta medicinska frågor när du väljer ditt akut preventivmedel. Efter att ha godkänts av våra registrerade läkare i Storbritannien, kommer din beställning att behandlas.

Vad är morgon efter piller?

Morgonen efter piller är en tablett som tas efter oskyddad samlag för att undvika graviditet. Det heter namnet “morgon efter piller” som det vanligtvis tas dag efter kön, när det är det mest effektiva, men både Levonelle och ellaOne kan tas några dagar efter, men effektiviteten minskar gradvis över tiden. Det rekommenderas alltid att köpa och ta morgon efter p-piller så snart som möjligt efter oskyddad sex.

Levonelle och ellaOne är de enda två alternativa preventivmedel som finns tillgängliga i piller, och den intrauterinanordningen (IUD) kan också användas.

Levonelle

Levonelle är det första morgon efter p-piller för att vara registrerat i Storbritannien och är effektivt i upp till 72 timmar efter preventivsvikt eller oskyddad sex, men det rekommenderas att ta så snart som möjligt eftersom dess effektivitet minskar över tid.

  • 95% effektiv under de första 12 timmarna efter oskyddad sex
  • 85% effektiv under 12-24 timmar efter oskyddad sex
  • 75% effektiv under 24-48 timmar efter oskyddad sex
  • 58% effektiv under 48-72 timmar efter oskyddad sex

ellaOne

Det andra alternativet mod preventivmedel som finns att köpa i Storbritannien är ellaOne, ett nytt preventivmedel som kan bidra till att förhindra graviditet i upp till fem dagar efter oskyddad sex. Studier tyder på att det har en framgångsgrad på 98%, eftersom endast två av varje 100 kvinnor som tog på morgonen – efter att piller blev gravid. EllaOne har också visat sig förhindra fler graviditeter än Levonelle under de första 72 timmarna efter oskyddad sex.

98% effektiv upp till 120 timmar efter oskyddad sex
Både Levonelle och ellaOne ska tas efter att du har haft oskyddad sex eller om ditt vanliga preventivmedel har misslyckats. De är båda lämpliga för kvinnor över 18 år. Alternativt, om du redan har oskyddad sex och vill köpa ett akut preventivmedel rekommenderar vi starkt att du gör det omedelbart – inom 24 timmar – efter oskyddad sex så att du kan ta P-piller så snart som möjligt.

IUD som ett förebyggande medel mot nödsituationer

Den intrauterina enheten (IUD) är ett preventivmedel i form av en T-formad enhet som sätts in i livmodern. Din läkare eller sjukvårdspersonal ska passa enheten och det kan fungera som ett preventivmedel i upp till fem dagar efter kön, vilket är 99% effektivt. IUD är ofta ett långsiktigt preventivmedel alternativ; En gång monterad kan det ta upp till 10 år. Om du kan få ett möte inom fem dagar, och din operation levererar och passar iUD, kan detta vara ett livsdugligt alternativ för preventiv prövning för dig.

Hur effektiv är morgon efter piller?

Morgonen efter p-piller är mycket effektiv, speciellt när den tas inom en dag med oskyddad sex. Både Levonelle och ellaOne ska tas så snart som möjligt. Levonelle är den äldsta av de två morgon efter piller och är 95% effektiv när den tas under de första 12 timmarna av oskyddad sex. Medan ellaOne är det nyare pillret, är dess effektivitet 98% under 120 timmar (fem dagar).

Hur fungerar morgon efter piller?

Levonelle och ellaOne innehåller olika aktiva beståndsdelar som fungerar något annorlunda. Levonelle innehåller syntetiskt progesteron som kallas levonorgestrel som anses ha försenat och förhindrar ägglossning från att inträffa. EllaOne innehåller det som är känt som en selektiv progesteronreceptormodulator (SPRM) som kallas ulipristalacetat som stoppar det naturliga progesteronet i kroppen för att förhindra och / eller fördröja ägglossningen.

Det är viktigt att komma ihåg att nödsums preventivmedel inte fungerar om du redan är gravid.

Har det fungerat?

Du måste vänta minst tre veckor efter sista gången du hade oskyddad sex för att ta ett graviditetstest, för att ta ett test före den här tiden leder endast till felaktiga resultat.

Du kommer att veta om medicinen har fungerat om din nästa period kommer som vanligt. Om din period inte har kommit inom tre veckor efter att du tagit det akuta preventivmedelet, bör du ta ett graviditetstest bara för att vara säker.

Morgonen efter p-piller kommer inte att fungera om du redan är gravid, och därför är den medicinska rådgivaren att ta det snabbt efter oskyddad sex. Det betyder att både ellaOne och Levonelle inte borde vara ett alternativ för abort. Om du vill få en abort av någon anledning kan du få mer information via NHS.

Tar morgon efter piller

Levonelle och ellaOne innehåller en tablett per förpackning, som bör tas så snart som möjligt efter oskyddad sex. Morgonen efter p-piller brukade förskrivas som två tabletter som kunde tas 12 timmar ifrån varandra; Emellertid anses denna enda dos nu vara effektivare för att förhindra graviditet. Du behöver helt enkelt svalna tabletten med ett glas vatten.

Priset för morgon efter p-piller kan variera från apotek till apotek från £ 30 till £ 60. Du kan få morgon efter piller från vissa apotek i person, men du kan också köpa online. Fördelen med att köpa akut preventivmedel på nätet är full diskretion och enkelhet. Om du har kort tid, erbjuder vår webbplats både Levonelle och ellaOne vilket innebär att du kan privat och snabbt beställa förebyggande preventivmedel utan extra fraktkostnader. När du beställt före kl. 16.30 får du nästa dag, eller samma dag för postnummer i London.

För mer information om hur du tar eller köper ellaOne eller Levonelle, kan du se våra produktsidor.

Biverkningar av morgon efter piller

Eftersom ellaOne och Levonelle helt enkelt är en tablett, är risken för biverkningar mycket minimal och om de uppstår tenderar de att försvinna snabbt. Några biverkningar inkluderar huvudvärk, buksmärtor eller oregelbunden blödning. Vid beställning på morgonen efter p-piller bör du alltid läsa igenom bipacksedeln.

Medan akut preventivmedel kan tas mer än en gång under en enda menstruationscykel för minimala fall rekommenderas det att du inte använder morgonpiller som ditt enda preventivmedel. Som namnet antyder bör det endast användas för nödsituationer.

Kan jag köpa nödprevention online?

På vår webbplats har patienter valet av två kliniskt testade orala mediciner; Levonelle och ellaOne. Dessa är de enda kliniskt bevisade morgonen efter piller i Storbritannien.

Vår webbplats driver en säker och pålitlig service för patienter som vill beställa Levonelle eller ellaOne tabletter med gottfinnande. När du lägger din beställning måste du ta ett kort online samråd med vår läkare. Detta ersätter samtalet du skulle ha med din läkare på apotek eller klinik om du skulle begära nödprevention i person. Om vår läkare anser att Levonelle eller ellaOne är rätt för dig, kommer preventivmedel att skickas från vårt apotek för leverans över natten.