Prematur ejakulation

Prematur ejakulation

Stöd och råd om för tidig utlösning och hur man försenar utlösningen

För tidig utlösning är när en man ejakulerar regelbundet efter en liten mängd sexuell stimulans. Det är ett vanligt tillstånd som påverkar upp till 30% av männen över hela världen. Det är inte ovanligt att uppleva för tidig utlösning om du är sexuellt oerfaren, om du har ett långt gap mellan sexpartner eller om du är nervös för att ha sex med en ny partner. Denna typ av för tidig utlösning är relativt normal och blir bara en sexuell störning om det händer upprepade gånger under en längre tidsperiod. Vad som kan kategoriseras som för tidig utlösning (eller PE) kan variera mellan varje individ, men medicinsk personal klass PE som inom två minuter av sexuell stimulering den stora delen av tiden.

Tidig utlösning kan påverka ditt sexuella förtroende, liksom din partner, vilket ofta leder till ömsesidig frustration. Det kan behandlas framgångsrikt med hjälp av teknik som start-stop-metoden, rådgivning och receptbelagda läkemedel som för tidig utlösning som bevisats fungera som Priligy (dapoxetin), som finns på vår webbplats. Vår service är helt diskret och 100% konfidentiell.

Vad är för tidig utlösning?

Prematur ejakulation (PE) är ett sexuellt tillstånd där en man inte kan kontrollera utlösning (kommer) under en kort tid för de flesta sexuella stimulansupplevelserna. Även om det inte finns någon ordentlig botemedel mot PE på samma sätt som antibiotika för en infektion, kan du fortfarande hantera tillståndet effektivt för att förhindra utlösning, med många metoder att utforska. Medan PE ofta är förknippad med penetrativt vaginalt sex kan det diagnostiseras baserat på förspel, oralsex, analsex, onani och till och med sexuell stimulans som att titta på porr.

Diagnostisk tidig utlösning

Läkare och annan sjukvårdspersonal kategoriserar tiden på cirka två minuter (120 sekunder) som en allmän tumregel, men individer med tillståndet kan känna att upp till fem minuter ofta orsakar nöd och frustration. Även om vissa män kan varas längre än 30 minuter före klimax, kan andra ejakulera i endast 8 till 15 vaginala drag, så att söka behandling för tidig utlösning kan i stor utsträckning påverkas av din personliga syn på sex och onani, med personliga erfarenheter och förväntningar också Spelar en roll.

Det är svårt att bestämma avstängningspunkten för män som lider av för tidig utlösning och de som inte gör det. När du bestämmer om du har tidig utlösning (PE), är det viktigt att söka en läkare som kan diagnostisera dig med tillståndet och att undersöka alla tekniker, metoder och behandlingar som du kanske är intresserade av att bedriva.

För tidiga utlösande symtom

För tidig utlösning påverkar ett stort antal män över hela världen. Det finns emellertid inte alltid en tydlig indikation på vad som exakt kvalificeras som oförutsedd utlösning, eftersom förväntningarna på hur länge könet ska variera varierar från person till person.

Forskning om för tidig utlösning är fortfarande i sina tidiga skeden, och den “korrekta” längden för samlag är subjektivt. Experter har dock kommit överens om följande symptom för att diagnostisera tillståndet:

 • Om ejakulation sker inom mindre än två minuter (120 sekunder) ofta, kan du få problem
 • Om du kan upprätthålla erektion längre än detta, men din prestationstid har minskat avsevärt, kan du också lida av ett tillstånd
 • Detta bör vara ett bestående symtom och uppstå regelbundet, eftersom de flesta män kommer att drabbas av tidig utlösning vid något tillfälle men det kommer inte att betraktas som ett medicinskt tillstånd

Typer av för tidig utlösning

Prematur utlösning kan kategoriseras i två former, livslång (primär) prematur utlösning eller förvärvad (sekundär) prematur utlösning. Detta kan påverkas av orsakerna till PE, behandlingen du rekommenderas och doseringen av medicinen erbjuds.

Livslång prematur utlösning

Denna typ av PE kan antingen vara ärftlig genom genetiken eller visas som ett resultat av beteenden som lärt sig genom barndomen, vilket innebär att det kan börja tidigt för de allra flesta män som har tillståndet. Beteendemässiga problem kan härröra från en strikt miljö där kön är frowned på eller från onanera för snabbt som tonåring. Dessa känslor och beteenden fortsätter sedan in i vuxenlivet och kan vara mycket svårt att bryta. Det här är några av symtomen:

 • Ejakulation kan inträffa inom en minut av penetration, eller till och med på förhand. Oförmåga att fördröja ejakulation efter vaginal penetration
 • Känslor av nöd, frustration och ångest före och efter kön
 • Sekundär prematur utlösning

Denna typ av ejakulationsproblem utvecklas på grund av psykiska eller fysiska skäl, och är vanligare senare i livet, då dåliga vanor ärvda. Symptomen är:

 • Hållbar utlösning med minimal stimulering
 • Ejakulation mycket kort efter penetrationen
 • Tidig utlösning, även efter att du haft hälsosamma, funktionella sexuella relationer tidigare
 • Känslor av personlig nöd som utvecklas till relationsproblem

Om du upplever några av ovanstående symtom är det bästa att rådgöra med en läkare. Med hjälp kan du kontrollera roden på ditt tillstånd och hitta den bästa behandlingen och metoden som passar din livsstil. Ofta kan en kombination av behandlingsalternativ och tekniker få störst effekt.

Orsaker till för tidig utlösning

Tidig utlösning orsaker är kopplade till den typ av PE du har och många män finner att det inte finns någon rot eller enda orsak, men en kombination som har utvecklats över tiden. När du är i ett förhållande är det viktigt att diskutera de potentiella orsakerna till ditt tillstånd, oavsett förlägenhetfaktorn, eftersom det kan hjälpa dig att hitta vissa scenarier och känslor som främjar ejakulering (kommer) för snabbt.

Psychological

Det finns ingen klar orsak till för tidig utlösning, men i de flesta fall är detta tillstånd psykologiskt. Det kan orsakas av:

 • Spänning
 • Ångest
 • Förtroendefrågor
 • Rädsla
 • Depression
 • Skuld

Om de första gången en man möter sex och känner sig under press för att utföra sig snabbt, kan han vara konditionerad till orgasm mycket snabbt. Traumatiska barndomsupplevelser och dess känslomässiga effekter kan också leda till problem med klimax senare i livet.

Psykologiska orsaker till för tidig utlösning kan behandlas med terapi, kommunikation och coaching. Därför är det viktigt att rösta på mentala, känslomässiga eller psykiska problem vid samråd med en läkare.

Fysisk

Fysiska problem som kärlsjukdomar, ryggmärgsskador, multipel skleros och neurologiska problem kan ibland orsaka utlösningsproblem, samt användning av vissa mediciner, drogmissbruk och överdriven alkoholkonsumtion.

Ny forskning har visat att det finns en länk mellan onani och fysiska orsaker till för tidig utlösning. Överdriven onani orsakar en förändring i kroppskemi genom att öka stresshormonerna. Detta leder då till för tidig utlösning, liksom andra frustrerande sexuella biverkningar.

Förhindra prematur utlösning

Att fastställa huruvida ditt sexuella tillstånd är fysiskt eller psykiskt är särskilt viktigt för att hindra PE från att vara ett livslångt tillstånd. Detta kan hjälpas ytterligare med öppen kommunikation med din partner, om det är tillämpligt, och din läkare eller terapeuter, om du bestämmer dig för rådgivning, är metoden för dig.

Andra metoder att hålla längre i sängen inkluderar förmågan att styra erektionen och ejaculationen på ett antal sätt:

Startstopptekniken

– När du stimulerar penis genom samlag, onanering eller förspel, stoppa du i cirka en minut eller ta det tid för att återta kontrollen om du känner att du ska äta. De flesta män och par försöker och gör det runt tre till fem gånger, men se till att du ejaculerar (kommer) i slutet. Många par tycker att detta är bäst praktiserat genom onanering eller förspel i början, eftersom stopp flera gånger under kön kan vara frustrerande.

Krympmetoden

– Det här är samma process som startstopptekniken i den meningen att du slutar sexuell stimulering strax innan du kommer att ejaculera (komma). Under vila, håll penisens spets (axel och körtlar) med tummen och pekfingret i cirka 30 sekunder. Vissa män tycker att pressningstekniken fungerar effektivt eftersom du håller på att stanna för mindre tid än vad du skulle med start-stoppmetoden (bara en halv minut i taget), men det bör upprepas ungefär fem gånger varje gång i ett antal månader innan Ser en signifikant effekt.

Distraherar dig själv

– Det här kan tänka på någonting annat vardagligt, räkna eller ta en djup andas ut precis innan du ejakulerar.

Krämer och kondomer

– Särskilt skydd och smörjning kan hjälpa till att förlänga kön. Detta inkluderar tjockare kondomer som begränsar känslan, bensokainkondomer och vissa krämer som också kan innehålla bensokain, vilket är ett bedövningsmedel som tillfälligt kan känna en intensiv känsla i området. Var försiktig med kondomen och krämerna du använder eftersom vissa vätskor kan skada kondomer.
Även om alla dessa metoder inte är fullständiga bevis ger de någon form av stöd för att förhindra eller minska förekomsten av för tidig utlösning. Att hitta orsaken till problemet är viktigt för att framgångsrikt förhindra framtida risker

Vilka prematura ejakulationsbehandlingar finns det?

Trots att PE är ett mycket vanligt tillstånd är Priligy den enda behandlingen som finns i Storbritannien. Det finns emellertid andra metoder tillgängliga för att hjälpa till vid behandlingen av detta tillstånd:

recept

Priligy dapoxetin bidrar till att öka längden på samlag, vilket kan bidra till att öka sexuell tillfredsställelse för både dig och din partner. I försök har Priligy hjälpt män att förlänga sex med mer än 200% till 300%, med endast minimal risk för potentiella biverkningar.

övningar

Ett antal penisövningar har utvecklats som kan hjälpa till med behandling av PE, såsom “squeeze” och “stop and start” övningar. Dessa tekniker kan ta tid att arbeta, men de kan vara effektiva om de utförs regelbundet. De involverar att bli onanerad av en partner, men med aktivitet minskar innan utlösning sker. Upprepa denna åtgärd gradvis hjälper män att ta bättre kontroll över sin utlösning.

Desensibiliseringsmedel för prematur utlösning

Tillverkare har också formulerat desensibiliserande krämer och geler avsedda för att lätt döma din penis och tillåta längre samlag. Men dessa behandlingar är inte särskilt diskreta och kan påverka hur behagligt sex är.

Terapi

Om du misstänker att orsakerna till din för tidiga utlösning är emotionella, kan du tala med din läkare eller en rådgivare kan vara till hjälp. I vissa fall kan en läkare rekommendera en förskrivning för tidig utlösning i samband med behandlingen.

Kirurgi

Även om det kan vara ett effektivt sätt att eventuellt bota oupptäckt ejakulation, är kirurgi ofta den sista handlingsåtgärden och innebär att penisensorisk ingrepp reduceras. Detta är dock ett mycket påträngande förfarande som medför ett antal allvarliga risker.

Många män tycker att en kombination av behandling och förebyggande metoder är den mest effektiva. Till exempel, om ditt tillstånd härstammar från psykologiska problem, kan rådgivning vara ett effektivt alternativ lag med receptbelagd medicinering. Eller så kan du hitta den komprimerade tekniken med parterapi, det bästa alternativet för dig och din partner.

När det gäller receptbehandling är det medicin som har kliniskt visat sig förlänga utlösningen. Priligy dapoxetin är den enda medicinen som godkänts i Storbritannien och kan öka tiden för utlösning med upp till 300% vid korrekt användning. För mer information om Priligy, hur det fungerar och hur man beställer, kan du läsa vår produktsida. Andra män tycker att parterapi är en lämplig form av behandling för för tidig utlösning, särskilt för långsiktiga relationer. Det finns också möjlighet att söka sexterapi och rådgivning sessioner privat.

Ingen behandling för PE kommer att bli en kortsiktig fix. Oavsett om det är medicinering, terapi eller förebyggande åtgärder, såsom startstopptekniken, ska de användas på rätt sätt för att på lång sikt få större chans att vara effektiva.

Beställa receptbelagda behandlingar online

Behandlingen av prematur ejakulationsbehandling, Priligy dapoxetin, kan beställas säkert och säkert från vår webbplats. Vi erbjuder en helt gratis och konfidentiell konsultation med varje beställning. Varje beställning kommer att kontrolleras av en av våra registrerade läkare som då kommer att ge recept om du kan använda denna medicin säkert. Din beställning skickas direkt från vårt apotek utan extra fraktkostnad.